Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Resekcija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

20.01.2003. 23:17

Već tri godine imam probleme sa zubima. Počelo je rutinskom izmjenom starih živinih plombi. Zatim se pojavljuju mutni bolovi na gornjim čeljustima. Vadim sva četiri umnjaka-impalantirani na kosti, no nakon tri mjeseca bolovi se javljaju na donjim zubima-šestice i sedmice. Liječim ih ukupno dvije godine-čišćenje kanala i punjenje, no na kraju ih vadim zbog nesnosnih bolova. Na nekima od njih je i granolom, ustanovljen nakon vađenja i to na nedostupnim mjestima za lječenje. No bolovi se na isti način pojavljuju na gornjim zubima-šestice i sedmice, od koji sam izvadila lijevu šesticu (nešto granoloma, ali ne toliko da bi izazivalo takvu bol). Slike-snimci nisu pokazali ništa. Također javljaju se smetnje na jedinicama.lijevo liječena, desna nije te je prije tri tjedna izvršena obostrana resekcija (lijevo bez punjenja jer je to bilo prije učinjeno). No , boli me i dalje desna jedinica. Neki stomatolozi su mi rekli da se radi o poremećaju čeljusti, tzv. kranio-mandibularni sindrom?!.
Napominjem da su kanali-korijeni dugi, uski, nepravilni.

Dr.sc. Silvana Jukić

21.01.2003. 19:28

Vi trebate pregled i obradu specijalista endodonta - stomatologa koji se bavi liječenjem korijenskih kanala. Simptomi koje opisujete i slijed događaja vise mi liče na neodgovarajuće liječenje nego li na tzv. kraniomandibularni sindrom. Kanali, koliko god bili uski, dugi i nepravilni, mogu se pravilnim liječenjem očistiti i napuniti. Vremensko trajanje nije nužno povezano s kvlitetom liječenja.