Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Stalno otvaranje zuba koji se sada klima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lolica144

03.05.2016. 21:10

Pozdrav, imam 22 godine, užasno se bojim stomatologa, još u osnovnoj školi sam pretrpjela prvu traumu kod nje (puknuo mi je zub, lijeva četvorka, pola zuba s korijenom je izvadila a druga polovica korijena je ostala i još uvijek nije riješila taj problem, sve je počelo crnjeti prije nekih mjesec dana- kako to riješiti?ići na maksilofacijonalnu kirurgiji?), nakon toga 2014. godine odem ponovno ali sad zbog donje desne šestice jer sam otekla na fakultetu. Otvorila zub, stavila lijek i tako u nedogled, da bi svaki put čačkala taj zub, bušila i ne znam ja što sve radila, trenutno mi je zub otvoren 4-5 mjeseci, počeo se klimati dio kako ga je cijelog pokidala. Zubarica je na porodiljskom i mene strah otići kod nove koja ju mijenja. Ne znam što da radim, ostati ću i bez ovog zuba jer ga je ona sredila, a tek mi je 22. Pretpostavljam da će mi i tu šesticu izvaditi.

Dean Cekić, dr. med. dent.

06.05.2016. 12:05

Poštovana,

rješenje Vaših problema je sljedeće:

1. Promejnite pristup u smislu traženja krivca, jer to nije produktivno i samo povečava Vaš strah i averziju prema stomatologiji.
2. Pronađite dr. koji/a se bavi sa osobama sa izraženim dentalnim strahom, tj. dentalnom fobijom i čije su usluge i organizacija posla, primjerenije Vašim zahtjevima i očekivanjima.