Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


upala zuba u trudnoći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rea

01.01.2003. 16:47

Poštovani,

ovim putem bih Vas zamolila za Vaše sručno mišljenje, jer moram priznati da sam poprilično zabrinuta.

Naime, nalazim se u 3. mjesecu trudnoće (12. tjedan). Pred nekih 2-3 mjeseca osjetila sam dva dana bol, pretpostavljam, šestice-lijevo. Međutim bol je nestala, a uz bol zuba javila se i glavobolja. Ista situacija dogodila se kolegici sa kojom radim u istoj sobi te smo zaključile da nas je "uhvatio" propuh s obzirom da smo zbog velike vrućine pootvarale sve što smo stigle.

Pred nekoliko dana prilikom smijanja osjetila sam neko "zatezanje" u predjelu zuba koji je jesenas reagirao, međutim sam zub ne boli. Kada sam popipala vrh zuba osjetila sam neugodnu bol.

Hitno sam se naručila kod stomatologa te idem kroz nekoliko dana, međutim podosta se živciram jer pretpostavljam da se radi o nekom procesu, odnosno upali.

Zanima me i zaista se bojim da li je taj proces (ako je proces) mogao već naškoditi trudnoći, odnosno djetetu? Nisam imala temperaturu niti druge probleme, dakle jedino kraću bol pred nekoliko mjeseci i bol vrha zuba na dodir danas.

Redovito idem na ginekološke preglede i zasada je sve O.K., a naravno da ću slijediti upute stomatologa kako dalje sve riješiti.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Rea

Dr.sc. Silvana Jukić

06.01.2003. 22:42

Ne mojte biti zabrinuti zbog zubobolje u trudnoći jer se ona danas uspješno rješava bez posljedica po plod. Vjerojatnost da je ta upala naškodila plodu gotovo ne postoji, jer je to lokalna pojava koju organizam ombrabenim snagama vrlo uspješno ograničava i riješava.

rea

07.01.2003. 15:40

Zahvaljujem Vam na Vašem brzom odgovoru i sa malim zakašnjenjem želim sve najbolje u 2003. godini.

S poštovanjem,

Rea