Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


zubići


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

24.01.2003. 13:50

Zanima me da li trajni zubi počinju rasti odmah nakon što padne mliječni zub ili tek nakon nekog vremena (koliko)? Naime mom 3-godišnjaku jedinica gore je skroz uništena (pao je) i ostao je smo korijen. Pretpostavljam da dok je korijen-on čuva mjesto ali što ako i on padne tako rano? Koliko opće korijen može dugo izdržati? Zube peremo redovito-ali ipak se više pojede paste nego što se s njom peru zubići. Najgore je što ne da da mu ja istrljam zubiće već želi to sam. Bojim se trajnih zuba prerano jer je on ipak premali za trajne zube.

Dr.sc. Silvana Jukić

31.01.2003. 22:09

Trajni zubi rastu često vrlo brzo nakon što mliječni ispadnu pod uvjetom da su mliječni zubi ispali na vrijeme tj. da je zub nasljednik u dovoljno zreloj fazi i povoljnom položaju za nicanje. No ukoliko zub ispadne zbog karijesa ili traume prije, tada nicanje zaostaje dok zametak trajnog zuba ne sazrije. Korjen čuva mjesto no nastojte dobrom higijenom (ma koliko to bilo mukotrpno) produžiti vijek trajanja ostatka zuba i preostalih zuba.