Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica u jeziku


Autor Poruka

20.01.2008. 02:55

Poštovana, već nekoliko mjeseci imam jedan problem. Jednom zgodom sam se ugrizao s lijeve strane jezika i od tada mi je nastala kvržica od nekih 5-6mm promjerau jeziku. Mislio sam da će do sada proći, ali na žalost još ne prolazi. Ponekad je manja, a ponekad veća. Već neko vrijeme razmišljam da posjetim doktora, a Vaš savjet bi bio dobrodošao.

Svako dobro,

Marko

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

29.04.2008. 22:25

Poštovani,
moj savjet je da svakako obavite pregled kod oralnog kirurga, bez obzira da li je navedena promjena na jeziku nastala kao posljedica ugriza ili je pojava kvržice samo koincidencija s navedenom mehaničkom iritacijom.
Prema tome, pregled specijaliste je nužan, a on će procijenti da li je potrebno napraviti biopsiju ili možda punkciju navedene patološke promjene. Na taj način bi se analizom tkiva (PHD) odnosno analizom uzoraka stanica (citološki nalaz) ustanovila i priroda "kvržice" na jeziku.