Novi koronavirus i u Varaždinu


Novi koronavirus i u Varaždinu

Prema novim podacima iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, još jedna osoba zaražena je novim koronavirusom (Wuhan Coronavirus, COVID-19), što znači da je do sada u Hrvatskoj devet osoba zaraženo s COVID-19. Radi se o osobi iz Varaždina koja je boravila u Italiji, u područjima zahvaćenim epidemijom koronavirusom.

U Hrvatskoj je epidemiološka situacija još uvijek pod kontrolom, a više zabrinjava stanje u Italiji gdje su zabilježena 342 nova slučaja zarazom koronavirusom, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Obzirom na porast broja smrtnih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Italiji, Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je da će, ako se situacija u Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera. Naime, u Italiji je 2.036 osoba zaraženo novim koronavirusom, a njih 52 je umrlo od posljedica infekcije koronavirusom.

Trenutno je u svijetu novim koronavirusom zaraženo 91.313 osoba, umrlo ih je od komplikacija infekcije 3.118, a uspješno se oporavilo od infekcije njih 48.128.

Coronavirus-infografika-5ndn2
Coronavirus-infografika-6ndn2

Povezano s viješću:

Izvor:
Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", MIZ, Corriere Della Sera

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.