Je li na pomolu izolacija Milana zbog Wuhan Coronavirusa?


Je li na pomolu izolacija Milana zbog Wuhan Coronavirusa?

Nakon što je danas na sjeveru Italije u Cremoni, preminula i treća osoba od infekcije Wuhan Coronavirusom (COVID), a broj zaraženih se već popeo na 152, Talijanske vlasti namjeravaju provesti rigorozne mjere kako bi zaustavile epidemiju koronavirusa na sjeveru zemlje, uključujući izricanje novčanih kazni svima uhvaćenim koji ulaze ili izlaze iz područja zahvaćenog epidemijom.

Trenutno je oko 50.000 ljudi u 12 gradova na sjeveru Italije pod policijskom blokadom i kontrolom. U spomenutim gradovima, škole, vrtići, neke trgovine i restorani, te tvrtke su zatvoreni, a svi kulturni, rekreativni, sportski, ali i vjerski događaji su otkazani.

Između ostalog, u Veneciji, u pokrajini Veneto, otkazan je i svjetski poznat karneval, a talijanski modni dizajner Giorgio Armani otkazao je javno predstavljanje svojih modnih noviteta na Fashion Weeku u Milanu (Lombardija).

Valja spomenuti da su u trgovinama na sjeveru Italije u mjestima gdje se još nije pojavio novi Coronavirus zamjećene velike gužve i redovi, a velik broj polica je ispražnjen usljed panike.

Inače, trenutno je Italija zemlja Europske unije (EU) s najviše zaraženih Wuhan Coronavirusom.

Guverner talijanske pokrajine Lombardije, Attilio Fontana izjavio je, da u slučaju, da situacija s brojem zaraženih s koronavirusom eskalira, trebalo bi poduzeti rigorozne mjere kakve su bile poduzete u kineskom gradu Wuhanu. Jednako tako, izjavio je: "Ne mislimo da će doći do toga da moramo izolirati i zatvoriti Milano. To bi bilo nezamislivo".

Povezano s viješću:

Izvor:
Guardian, Corriere Della Sera