U Italiji 219 osoba zaraženo Wuhan Coronavirusom


U Italiji 219 osoba zaraženo Wuhan Coronavirusom

U odnosu na jučer kada su u Italiji bila potvrđena 152 slučajeva zaraze Wuhan Coronavirusom (COVID-19), danas se broj zaraženih popeo na 219. Jednako tako, broj umrlih se popeo s tri na sedam osoba. 

Epidemija koronavirusa (COVID-19) izbila je u Kini krajem 2019. godine i u međuvremenu se proširila na 28 država svijeta. Italija je treća zemlja na svijetu po broju zaraženih novim koronavirusom, nakon Kine (preko 77 tisuća) i Južne Koreje (763), u Italiji je potvrđeno 219 slučajeva.

Mjere koje su aktivirale lokalne vlasti u Italiji za suzbijanje epidemije uključuju više od 50 tisuća ljudi: jedanaest općina je u karanteni, a u Lombardiji u kojoj su zabilježena 172 slučajeva, je na snazi odredba koja između ostalog predviđa i zatvaranje škola.

U Hrvatskoj podignut stupanj pripravnosti

Članovi kriznog stožera Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske danas su na press konferenciji izvijestili javnost o podizanju stupnja pripravnosti i uvođenju novih mjera kako bi se spriječilo širenje Wuhan Coronavirusa ( COVID-19). Jednako tako, razmatraju se i potencijalne lokacije za uspostavljanje karantene ako se za njom ukaže potreba.

Također, apelira se na stomatološke klinke da se pridržavaju uputa Ministarstva za ophođenje s pacijentima koji dolaze iz kriznih područja.

Povezano s viješću:

Izvor:
Corriere Della Sera, MIZ