U Kini samo u jednom danu umrle 254 osobe od infekcije Wuhan Coronavirusom


U Kini samo u jednom danu umrle 254 osobe od infekcije Wuhan Coronavirusom

Zdravstvene vlasti u Kini priopćile su da su jučer od posljedica infekcije Wuhan Coronavirusom koji se od utorka po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) službeno zove COVID-19, umrle 254 osobe. Time se broj umrlih u Kini od infekcije COVID-19 popeo na 1.367, a u svijetu na 1.369.

Također, treba istaknuti da se broj potvrđenih slučajeva zaraze novim Coronavirusom u Kini popeo na 59.804. Trenutno je u svijetu novim Coronavirusom zaraženo 60.375 osoba.

Svakako treba spomenuti, da je nova studija objavljena u stručnom časopisu Risk Analysis pokazala da povećana higijena ruku u zračnim lukama može ublažiti širenje novog Coronavirusa za 37 posto.

Jednako tako, studija objavljena u stručnom medicinskom časopisu The Journal of Hospital Infection, upozorava da COVID-19 može na sobnoj temperaturi živjeti na metalnim i plastičnim površinama te staklu, čak devet dana.

Naime, koronavirusi, poput drugih mikroorganizama koji uzrokuju bolest, mogu se zadržati na uobičajenim stvarima koje ljudi koriste. Virus se može širiti rukama i površinama, uključujući ručke na vratima, telefonske uređaje, tipke kod dizala, prekidače za svjetlo, noćne ormariće i dr..

Najbolji način uklanjanja koronavirusa sa površina je njihovo čišćenje otopinom koja sadrži 62 do 72 posto etanola, 0,5 posto hidrogen peroksida, ili 0,1 posto natrijevog hipoklorita, u roku od jedne minute od kontaminacije.

Također, treba spomenuti da su kineski stručnjaci otkrili živi koronavirus u stolici (fecesu) pacijenta zaraženog s COVID-19. 

Povezano s viješću:

Izvor:
South China Morning Post, Risk Analysis, The Journal of Hospital Infection, Bloomberg, WHO