Je li vrijeme inkubacije za Wuhan Coronavirus dulje od 14 dana?


Je li vrijeme inkubacije za Wuhan Coronavirus dulje od 14 dana?

Prema najnovijim podacima, u Kini je danas zabilježeno 2.048 novih slučajeva infekcije Wuhan Coronavirusom (COVID-19) i 105 novih smrtnih slučajeva, što znači da je u Kini koronavirusom sveukupno zaraženo 70.548 osoba, a od komplikacija infekcije umrlo je 1.770 osoba.

Inače, u svijetu je novim Coronavirusom zaraženo 71.330 osoba, a umrlo je 1.775 njih. Van Kine je umrlo 5 osoba, i to 1 na Filipinima, 1 u Japanu, 1 u Francuskoj, 1 na Tajvanu i 1 u Hong Kongu.

Valja istaknuti, da je u Kini zabilježeno nekoliko slučajeva infekcije s COVID-19 u kojima je vrijeme inkubacije trajalo mnogo duže od ranije procijenjenog vremena inkubacije do 14 dana. Inkubacija je vremensko razdoblje od ulaska uzročnika bolesti u organizam do prvih simptoma bolesti.

Prema mišljenju zdravstvenih stručnjaka, ako je neka osoba pozitivna na novi Coronavirus, ona u prosjeku može zaraziti još 2,5 osobe, što znači da se virus može brzo širiti dalje. Procjenjuje se da se sa ovom stopom širenja može zaraziti oko 60 posto svjetskog stanovništva.

Povezano s viješću:

Izvor:
South China Morning Post, WHO, Guardian, Global Times