U Hrvatskoj Wuhan Coronavirusom zaraženo šest osoba


U Hrvatskoj Wuhan Coronavirusom zaraženo šest osoba

Danas je  potvrđen šesti slučaj zaraze Wuhan Coronavirusom (COVID-19) u Hrvatskoj. Naime, radi se o muškarcu iz Rijeke koji je bliski kontakt s već zaraženim osobama iz Rijeke. Inače, trenutno je u Hrvatskoj 1.151 osoba pod epidemiološkim nadzorom zbog koronavirusa.

U svijetu je trenutno zaraženo s COVID-19 85.955 osoba, umrlo ih je od komplikacija infekcije 2.944, a uspješno se oporavilo od infekcije njih 39.335.

U nama susjednoj Italiji, prema podacima Agencije za civilnu zaštitu, novim koronavirusom je zaraženo 1.128 osoba, a od posljedica infekcije je umrlo 29 osoba. U Gorici (Gorizia) na granici Italije i Slovenije zabilježen je prvi slučaj zaraze Wuhan Coronavirusom u pokrajini Friuli Venezia Giulia. Od infekcije novim koronavirusom se u Italiji uspješno oporavilo 50 osoba.

U Francuskoj je 100 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 86 hospitalizirano, 2 osobe su umrle, a 12 se oporavilo.

Inače, koronavirus je uzeo prvu žrtvu i u SAD-u. Naime, od infekcije je preminula 50-godišnjakinja iz savezne države Washington.

Coronavirus-infografika-5ndn2
Coronavirus-infografika-6ndn2

Povezano s viješću:

Izvor:
MIZ, South China Morning Post, Corriere Della Sera

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.