Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


abortus


Autor Poruka

anny

28.01.2007. 21:51

imam 17 godina i trudna sam vec 3 tjedna. odlucila sam napraviti abortus. zanimalo bi me gdje se tomože napraviti,na koji se nacin to radi,koko traje fizički oporavak i dali je isključivo potrebna suglasnost roditelja za to pošto sam još maloljetna. hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.01.2007. 20:55

Abortus nije metoda kontracepcije tako da je vaše pitanje postavljeno na krivom mjestu, ali ću vam obzirom na hitnost situacije ipak odgovoriti. Ukoliko imate više od 16 godina, prijavite se kod ginekologa u Domu zdravlja koji će vas uputiti dalje i sve vam objasniti. Ukoliko imate manje od 16 godina, predlažem da razgovarate s majkom.

brineta66

17.03.2010. 14:50

Poštovani!
Zanima me da li je istina da se abortus može tek napraviti kada se mogu očitati otkucaji,tj. 5-6 tjedan trudnoće?tako mi je ginekologica rekla.trudna sam 3 i pol tjedna i odlučila sam se za pobačaj,na uzv se vidi gestacijska vrećica dakle da je trudnoća tu ali je kritično s obzirom da nakon odnosa popila tablete za dan poslije.mislite da je mogućnost da će doći do spontanog?imam grčeve u donjem dijelu trbuha i također me jajnici bole.trebam doći na kontrolu krajem slj tjedna a tada će mi biti skoro 5 tjedan.molim Vas za Vaše mišljenje. Hvala puno!

Natalija Beljo, dr. med.

18.03.2010. 13:50

Vaša ginekologica je bila u pravu tek kada se vide otkucaji možete učiniti prekid. Ne znam da li ste radili test na trudnoću kada govorite o trudnoći od 3 tj i pišete da ste popili poskoitalnu kontacepciju pa ne znam sta da odgovorim vezano za bolove jer mi fali podataka.

brineta66

18.03.2010. 23:00

Napravila sam dva testa na trudnoću koja su bila pozitivna te sam otišla kod ginekologice koje je ultrazvukom potvrdila trudnoću od 3 tjedna,što znači da tablete koje sam popila za dan poslije nisu djelovale a odnos je bio dan prije. Imam bolove u donjem djelu trbuha i jajnici me također bole. Zanima me da li je moguće da dođe do spontanog s obzirom da sam popila te tablete?

Natalija Beljo, dr. med.

19.03.2010. 18:15

trebali biste se ponovo javiti svojoj ginekologici da napravi UZV Kako bi potvrdila da je trudnoća intrauterina da ne bi bila vanmaterična s obzirom na bol koju navodite i bolnost u području jajnika. Kako dolazi vikend ukoliko počnete jako krvariti javite se u hitnu ginekološku (Petrova)

Lady987

14.05.2014. 12:45

Poštovanje,

Nisam znala gdje da postavim pitanje, ova mi se tema cini prikladnom. Naime, imala sam nezastićen odnos na 15. dan menstrualnog ciklusa, i došlo je do snošaja. Nakon otprilike 44 sata sam popila Vikela tabletu. Zbog izostanka menstruacije uradila sam test na trudnocu koji je pozitivan. Imam nekoliko pitanja pa bih Vas zamolila da mi odgovorite. Kakve su šanse, i na koji način, da Vikela utiče na embrion/bebu ukoliko se trudnoća nastavi? S druge strane, ako se odluči prekinuti trudnoća, imajući u vidu da sam vjerovatno u trecoj sedmici trudnoce, kakvi su rizici od abortusa (misleci na lakocu buduceg zaceca)? Kakvi su popratni efekti nakon postupka te kako teče oporavak? Izvinjavam se sto je vise pitanja, ali unaprijed Vam zahvaljujem Na Vasem odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.05.2014. 22:05

Previše pitanja. Prvo morate dokazati trudnoću. Dakle prvo otiđite na uzv.
Nakon toga ćete u dogovoru sa svojim ginekologom dogovoriti što ćete dalje.

gummibar

03.06.2014. 16:20

postavni,
pilula poslije koju sam popila nakon odnosa nije djelovala pa sam sada trudna. posto mi je ovo 2 pobacaj mi mozete reci dali su vece sanse da ostanem neplodna? mi mozete mozda rec iz osobnog iskustva od pacijentica dali je tako? i mene isto janjici tu i tamo bole i imam bijeli iscjedak nista strasno ali dali to moze znacit da imam vanmtericnu trudnocu? Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.06.2014. 18:10

Svakako da izvjesni rizici postoje nakon višekratnog pobačaja.
Svakako prvo otiđite na pregled i uzv. Simptome koje navodite nisu karakteristični za vanmaterničnu trudnoću.

Jay99

28.08.2015. 00:50

Postovani,
Zanima me da li je istina da djevojka koja je starija od 16 godina, moze napraviti abortus bez znanja/suglasnosti roditelja, kolko traje oporavak nakon abortusa te kolika je cijena?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2015. 03:55

Ne može jer nije punoljetna. Samo uz pristanak roditelja ili staratelja.