Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bakterija


Autor Poruka

D

18.03.2008. 20:30

Poštovana doktorice,

oduvijek sam imala uredan papa-test i nikada mi nije bila ustanovljena bakterija ili virus. Imala sam stalnog partnera, no nakon prekida, spolni odnos se dogodio s drugom osobom. Papa-testom, nakon tog zadnjeg odnosa, ustanovljena je bakterija koja, po riječima mog ginekologa, nije opasna i brzo se liječi. Dobila sam recept za 10 vaginaleta i "Doksiciklin" 25 kapsula. Trenutno ih uzimam. Na upit kada da ponovno napravim papa-test odgovorio je za godinu dana.
Mene zanima, dal mi je bakteriju prenio taj (posljednji) dečko, ili sam ja "kriva"? Kako sam bakteriju još mogla"pokupiti" ako ne od njega? Ukoliko se on ne liječi, može li postati neplodan?

p.s. uzimam Yasmine redovito, već tri i pol godine.

Unaprijed zahvalna

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.03.2008. 21:45

Vidim i sami ste svjesni da pitanje nema veze sa kontracepcijom, pa molim da ga postavite na odgovarajućem podforumu. Ali ne ovako kako sad piše, jer morate navesti o kojoj je bakteriji riječ da bi se na ijedno vaše pitanje moglo odgovoriti.