Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cerazzete i Nebilet


Autor Poruka

mirjana76

23.02.2017. 10:55

Poštovani,
Imam 41 godinu, i imam hipertenziju od kolovoza 2016. i pijem Nebilet 2,5 mg dnevno. Tada sam pila kontracepcijske tablete Logest i sve je bilo u redu, tlak 125/80, nikakve nuspojave. Kod zadnjeg ginekološkog pregleda ginekologica mi je promijenila tablete, prepisala mi je Cerazzete, upravo radi hipertenzije. Sada pijem prvu kutiju (4 tjedan) i tlak mi je ponovo zadnjih dana povišen 140/90 uz Nebilet i osjećam glavobolju. Da li to ima veze sa promjenom kontracepcijskih tableta ili samo mora proći vrijeme prilagodbe. Ako tablete utječu na tlak možda bi ih trebala prestati piti?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

24.02.2017. 23:25

Poštovana,
cerazette su kontracepcijske pilule koje ne sadrze estrogen i zbog toga vam ih je vaša liječnica prepisala. Ukoliko i dalje imate visok tlak i osjećate glavobolje bilo bi dobro da zatrazite internističko mišljenje u vezi uzimanja cerazette tbl (kod povišenih vrijednosti tlaka potrebne su mjere opreza). Obzirom na Vašu dob ja bih Vam preporučio Mirenu (intrauterini ulozak koji lokalno izlučuje hormone)