Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cyclo-Progynova


Autor Poruka

sani262

03.05.2015. 12:25

imam problem sa neredovnom menstruacijom i dobila sam ove tablete za regulisanje. Zanima me da li su tablete Cyclo-Progynova kontraceptiv ili nisu? I zanima me kako se uzimaju,pocela sam ih piti 5. dana ciklusa i juce sam popila poslednju tableticu. U uputstvu pise nakon poslednje sledi pauza 7 dana pa ne znam da li je bitno koji je dan ciklusa za pocetak sledece kutije i mora li to ponovo biti 5. dan ciklusa..... HVALA UNAPRED

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.05.2015. 14:15

Nisu kontraceptiv. 7 dana pauze a osmi dan krenite s novim blisterom.
Ne ravnajte se prema menstruaciji.

jovana 1991

27.04.2016. 13:55

Postovani, imam policisticne jajnike i sekundarnu amenoreju. Prepisano mi je da 3 meseca pijem Cyclo Progynova. Popila sam prvu kutiju, sve je bilo u redu, na desetoj tableti sam samo imala malčice rozikastog sekreta, i to je odmah prestalo, dobila sam normalno na pauzi i osmi dan nastavila sa drugom kutijom, Medjutim, sada mi se na drugoj kutiji nakon popijene šeste tablete javilo probojno krvarenje koje traje vec dva dana. Nije obilno, ali ne prestaje. Nastavila sam da normalno pijem tablete. Koji bi mogao biti uzrok i sta da radim? Odnose nisam imala. Unapred hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.04.2016. 17:30

To nije najbolji lijek za policistične jajnike. Nisam siguran da je to za vas i da nema boljeg od toga.
Sugeriram uzimanje oralnih kontraceptiva.

Iskra81

13.04.2018. 16:55

Postovani,
imam 37 godina, prema nalazima hormona funkcija jajnika je oslabljena, tako da vec skoro godinu dana pijem Cyclo-Progynovu.
Samo prvi mjesec kada sam pocela da pijem ove tablete (3. dana ciklusa) sve je bilo ok, nije bilo probojnog krvarenja, a zatim je na sredini svakog sledeceg ciklusa krenulo probojno krvarenje, koje je trajalo sve do menstruacije. Pila sam tablete po uputstvu (7 dana pauze pa novo pakovanje). Kada sam se pozalila ginekologu, rekao da mi je pijem od 3. dana ciklusa, sto i radim.
Situacija je bolja utoliko sto se probojno krvarenje sada javlja otprilike na 4. smedjoj tableti i opet traje do menstruacije.
Ginekoloski je sve ok, nema cista, polipa.
Ponovila sam i hormonski status i on je dobar, uz terapiju su mi hormoni u okviru referentnih vrijednosti.
Sta mi vi predlazete, kako da se oslobodim ovog upornog probojnog krvarenja?
Unaprijed mnogo hvala,
Pozdrav,
Una

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2018. 23:30

Poštovana, budući da krvarenje ne prestaje već godinu dana mora se utvrditi razlog. Ponekad je potrebno učiniti biposiju endometrija.