Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dillema oko spirale


Autor Poruka

MazikeeN

24.03.2018. 13:55

ispricavam se ako je tem vec otvorena,nova sam ovdje, imam 26 godina,nisam radala, imam uzasno bolove,uz to su mi i hipotireozu dijagnosticirali pa me i to deblja (sa 40 na 85kg),no to nije kraj, radi ttahikardije moram piti byol cor,od 15 godine imam nesanicu,sve smo probali,psihijatri neurolozi,psiholozi,i nista me ne uspava osim 40 mg sanvala,na slag na toru gin mi neda pilule zbog riska od tromboze,pa sad evo pitanje:
da li bi ja mogla ugraditi mini spiralu? koje su cijene? i koja je razlika od one koja otpusta hormone? da li utjece na kolesterol?

ppijem jos i misar sr,sanval 10,calixtu 15 i kvetiapin 200sr...a kile samo rastu

ako je moguce odgovorite na mail,hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2018. 20:35

Poštovana, spirala se ne preporuča ženama koje nisu rađale. Zbog terapije koju uzimate imate problema s kilogramima. Savjetujem da pojačate tjelesnu aktivnost kako bi regulirali težinu.

Lela_D

28.10.2018. 19:45

Postovani,
Porodjena sam prvi puta prije 5 mjeseci i ne planiram trudnocu uskoro. Zbog toga sam prije 5 dana ugradila spiralu, obicnu bakrenu, kod svog ginekologa.
Medjutim, tokom 2 odnosa muz je oba puta osjetio "grebanje" od nesto,i jaku mu je neprijatan takav odnos. A i ja sam to sama prstom mogla osjetiti u vagini.
Da li su to konci od spirale ili je ipak spirala tako blizu postavljena? Jesam li u tom slucaju zasticena od trudnoce?

Kontrola mi je tek za mjesec dana, ima li potrebe da idem ranije?
Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2018. 20:40

Poštovana, spirala se nalazi u maternici i ne može se nikako napipati. Konci vire iz cervikalnog kanala i ne mogu se osjetiti kod odnosa, niti napipati. Ono što se može napipati je cerviks (vrat maternice) koji je poput pikule ili manje loptice.

Lela_D

28.10.2018. 21:25

Ali postovani,
Bas iza te "kugle" se osjeti nesto tanko i pomalo ostro, poput nekog tvrdjeg konca. I bas grebe na dodir.

Pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2018. 16:00

Savjetujem pregled. Jedino tako se može ustanoviti o čemu se točno radi, iako ne može biti ništa drugo osim konca. Samo što on nije tvrd, niti grebe na dodir. Postoji mogućnost spontanog izbacivanja spirale, ali to bi osjetili.