Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izražene promjene raspoloženja


Autor Poruka

tigrica

04.04.2008. 12:30

Imam jako izrazene promjene raspolozenja, jedan tren sam dobro drugi me tako nesto sitno raspizdi, da vise ni sam a neznam sto da radim. Svi mi govore da sam se jako preomjenila u ponasanju. Sada mi smetaju sve stvari koje bi mi prije mozda malo zasmetale, a sad popizdim. pijem yasmin 5 ili 6 mjeseci. Neznam sto da vise napravim, osjecam se tako jadno jer imam osjecaj kao da odbacujem sve ljude do kojih mi je stalo. Mislim da nisam jedina koju muce ti problemi promjenje rasplozenja. Mene zanjima do kad ce to trajati? Razmisljala sam cak o prestanku uzimanja pilula. Pomozite!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.04.2008. 14:20

Dugo to već traje, a i ne sviđa mi se što okolina primijećuje da se mijenjate. Prekinite Yasmin na kraju kutije. Mjesec dva budite bez ičega, ako se raspoloženje ne popravi morate psihijatru, onda to nije do kontraceptiva. Ako se popravi, promijenite kontraceptiv pa ćemo vidjeti.

tigrica

04.04.2008. 18:45

Nisu promjene raspolozenja bas tako jake da moram psihijatru, bas je onako kako je pisalo da mogu uzrokovati kontracepcijske tablete, to je pocelo prije nekih mjesec -dva. Zato me zanjima dali ce to biti za stalno ili ce nestati tokom vremena. Moram Vam priznati da ste me sad zatekli s tim da bi mogla posjetiti psihijatra.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.04.2008. 00:35

Onda pričekajte još kutiju dvije pa ćete vidjeti.

06.04.2008. 00:35

Ako mogu samo da se nadovezem na ovu pricu. Meni se isto tako desvalo na pocetku koristenja. Bila sam uzasna i prema sebi i prema svima i svi su primjetili tu moju promjenu u ponasanju a prijatelji se i zabrinuli za mene, isla i kod dr.koji mi je takodjer preporucio psihologa sto sam odbila. Pila sam diane 35 i onda presla na Yasmin i sve je nestalo kao rukom odneseno. Vratila sam se u normalu, opet sam ona stara. Jednostavno Diane 35 mi nikako nisu odgovarale al Yasmin super za razliku od tebe, pa mozada da probas s nekim drugim. Mislim nisam kompetetna da govorim sta bi trebala jer ja pisem samo svoju situaciju jer kada sam procitala kao da sam opisala svoje stanje s diane 35. Nadam se da sam bar malo pomogla.

tigrica

07.04.2008. 13:55

Hvala, jesi pomogla si mi! Nije da su promjene toliko strasne, ali zanjimalo me zasto je to tako i dali ce nestati, posto nikad nisam bila razdrazljiva i da me toliko pucaju emocije (da to tako kazem). Nadam se da ce prestati tokom vremena. Hvala jos jednom.