Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Produženo krvarenje i Yasmin


Autor Poruka

dubravko

06.04.2008. 23:35

Cijenjena doktorica,
Imam 36 godina i dvoje djece (4 god. i 13 mjeseci). Zbog jako obilnih menstruacija i Mb von Willebrand, preporučena mi je bila oralna kontracepcija, prvo Trinovum, poslije prvod poroda Cilest, nakon toga Stediril M, ali kako su i dalje krvarenja bila jako obilna morala sam uzimati paralelno i Cyklokapron 4 tbl/5 dana i to je nekako funkcioniralo. 10 mjeseci nakon drugog poroda vratila mi se menstruacija, jako obilna, ali nisam uzimala ništa zbog dojenja. Sada mi je dr. ipak dala recept za Yasmin i prvu tabletu popila sam 22.03 (s prvim danom). Otada još uvijek krvarim, ne previše, uglavnom je to izjutra svjetlocrvena krv, prema kraju dana postaje smećkasta, kao pred kraj, ali drugi dan ispočetka. Ipak me brine što mi se 30. 03. (9 dan) pojavio komadić "tkiva", cca. 1×2 cm, sivkast, glatke površine u kojem su se vidjele sitne žilice, izgledom najsličniji jetricama. Dnevno slabo krvarenje se nastavilo, do 3.04 (13 dan) kada su naglo krenula tri velika svjetlocrvena svježa ugruška. Nakon toga ponovno slabo krvarenje koje i dalje traje. Zvala sam svoju dr, ali mi je sestra rekla da se u prvom slučaju radio o endometriju (?), a u drugom da je prvi mjesec moguće trajno krvarenje, dok se hormoni ne usklade (?).
Kako prije nisam imala takvih iskustava, osim početnog točkastog krvarenja u sredini ciklusa, molim za savjet. Prije uzimanja Yasmina, obavila sam ginekološki pregled, s urednim nalazom UZV i Papa testa.
Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.04.2008. 10:00

Nemate što biti jako zabrinuti zbog krvarenja jer su vam svi nalazi uredni, to je nuspojava kontraceptiva u prvom mjesecu uzimanja. Međutim, meni se čini da ste vi puno bolji kandidat za Mirenu nego za kontraceptive, vama problem treba riješiti čim trajnije.