Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

ninule30

27.07.2018. 09:20

Poštovani, menstruacija mi inače zna kasniti od 2-7 dana, ali u maju i junu 2018. mi je bila tačna, odnosno i u maju i junu sam dobila 20 i trajalo je uobičajenih 7 dana). Nakon odnosa sa dečkom zadnjeg dana menstruacije ( 26.06.2018.) nije došlo do ejakulacije u meni, ali sam ipak uzela Escapelle pilulu 27.06., čisto radi sigurnosti, i par dana kasnije sam imala krvarenje u trajanju od 3 dana koje je bilo znatno manje od menstrualnog ( koliko znam to je znak da je pilula djelovala). Nakon prestanka tog krvarenja imala sam odnose redovno, ali ni jednom dečko nije ejakulirao u meni i takodje sam uradila test koji je bio negativan. 19.07. sam ponovo uradila test i bio je negativan. Medjutim, danas 27.07. menstruacija kasni već 7 dana, a ja imam pojačan apetit evo 3-4 dana, mada pritom sam i izgubila na kilaži i stesiram se. Da li je kašnjenje menstruacije izazvala pilula i treba li sumnjati na trudnoću?
P.S. u medjuvremenu mi je pronadjena Ešerihija koli, tako da uzimam antibiotike, da li mogu i oni imati uticaj na menstruaciju?

Ivo Balenović, dr. med.

27.07.2018. 09:50

Poštovana, pilula, stres i gubitak na kilaži su faktori koji mogu poremetiti menstruacijski ciklus. Test može detektirati trudnoću tek nakon implantacije koja se dešava 7 do 10 dana nakon odnosa. Pričekajte još nekoliko dana, pa ukoliko krvarenje ne nastupi ponovite test.