Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Koliko sam zaista zasticena?


Autor Poruka

horus

18.03.2008. 12:05

Postovana,
vec sam dosta toga sto me zanimalo procitala na ovom forumu i zato znam da Vam ovo nije bas omiljeno pitanje jer uporno ponavljate odgovore nama "paranoicnim" zenama o tome, ali dosta razmisljam o tome da li su Yasmin pilule bas 100% zastita kako pise u njihovom uputstvu. Cesto nailazim na clanke u kojima se spominje da bez ozbzira na pravilno konzumiranje pilula zastita ipak nije apsolutna i da ipak u nekim slucajevima moze doci do trudnoce (negdje pise 1 trudnoca na 100 zena ili 1 trudnoca na 1000 zena). Zanima me sta mislite o tome i da li ste Vi u svojoj praksi sreli takve slucajeve? Da li uz Yasmin zaista mogu da se opustim i da ne razmisljam o tome jer sam maksimalno zasticena, tako da ne postoji nikakva sansa za trudnocu, cak iako moj decko ejakulira u mene bas svaki put?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.03.2008. 20:25

E sad to ovisi koliko mislite da ste pehist happy. Naime, postoji tzv. contraceptive failure kod idealne upotrebe, i iznosi 0,2/100 žena/godina. To pojednostavljeno znači da će od 100 žena koje idealno koriste kontracepciju (nikad ne zaborave pilulu, nemaju proljeva, povraćanja itd...) tijekom jedne godine zatrudniti 0,2. Ili, od 1000 žena koje tako idealno koriste kontracepciju tijekom jedne godine zatrudnit će jedna.