Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sta nakon Diane35


Autor Poruka

Dijana_s

09.03.2008. 14:25

Imala sam visegodisnjih problema sa aknama, i kada je stanje postalo nepodnosljivo odlucila sam se na Diane. Inace nemam policisticne jajnike, imam hronicnu upalu desnog jajnika, i poneku vodenu cistu (tako mi je rekla ginekologinja) Moja ginekologiinja mi je preporucila uzmanje pilule kroz sest mjeseci, i ako se stanje popravi da prestanem sa terapijom. Sada sam na petoj kutiji i lice mi je vise nego fantasticno. Strah me je prestati uzimati pilule, jer sam citala da se vecini djevojaka vratio problem sa akanama. Sta mogu ocekivati nakon prestanka terapije? Da li mogu nastaviti piti Diane do zeljene trudnoce, jer stvarno nemam nikakvih nuspojava niti teskoca?
Unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.03.2008. 18:05

Naravno da ih možete nastaviti koristiti. Vaša je ginekologica to za 6 mjeseci vjerojatno rekla vidjevši da se vi bojite početi uzimati tablete (tako mi je zazvučalo radi onog "kad je stanje postalo nepodnošljivo"blunk,

lejla_mm

17.03.2008. 10:05

uzimala sam diane 35 prije god i pol ili 2 g.Pila sam ih 6 mjeseci jer mi je dermatolog rekao da nesmijem duze.Zanima me da li smijem opet i koliko dugo ih smijem uzimati? Imam akne i kada sam uzimala diane dosta su se smanjile,i koza i kosa su se manje mastili,nije me bolio stomak kad dobijem menstruaciju i krvarenja su se smanjila.Inace nisam imala nikakvih nuspojava.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.03.2008. 11:35

Molim ne slušajte dermatologa, oni nisu dovoljno educirani da savjetuju koliko dugo se kontracepcija smije koristiti. U dogovoru sa ginekologom smijete ih koristiti dokad god hoćete, po mogućnosti dok ne budete htjeli roditi dijete.