Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

EM

31.12.2007. 13:35

Pozdrav! Imam 19 godina. Odlučila sam vas kontaktirati u vezi jednog pitanja... Prije 2 mjeseca počela sam uzimati yasmin oralne kontraceptive... Zanima me da li je sigurno imati spolni odnos u vrijeme sedmodnevne pauze, prije nego počnu krvarenja? Ili je potrebno koristiti neku dodatnu zaštitu? Još sam nova u svemu ovome i ne snalazim se najbolje... Zato vam unaprijed zahvaljujem...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

31.12.2007. 17:40

Budući da ste novi, malo ipak pročitajte ovaj forum, na vaše sam pitanje dosad odgovorila barem 20 puta. Ali evo još jednom: jeste, zaštićeni ste u vrijeme pauze i dodatna zaštita ne treba.

EM

01.01.2008. 22:35

Poštovana doktorice! Puno vam hvala na odgovoru... Brzopleto sam vam poslala pitanje i tek kasnije pročitala mnogo korisnih informacija. Hvala vam što strpljivo odgovarate na naša pitanja. Mnogo znači čuti stručno mišljene na tu temu. Studentica sam i imam 19 godina. Prije nekoliko mjeseci imala sam prvi spolni odnos. Odmah sam posjetila ginekologa. Doktorica mi je propisala yasmin tablete. Pijem ih redovito, dva mjeseca. Nuspojave nisu strašne. Malo sam se udebljala i to je sve. Prošli mjesec je sve bilo u redu. No ovaj mjesec, kasni mi mjesečnica. Sada je treći dan pauze. Bila sam redovita s pilulama. Stvar je u tome što prošli mjesec sam s dečkom prakticirala i prekinuti snošaj, no ovaj mjesec je ejakulirao u mene. Većina pitanja vezana uz kašnjenje mjesečnice odnosila se na djevojke koje korista tablete dulje vrijeme. Tako da me sve to dosta izbacilo iz takta. Inače, prije su mi ciklusi bili dosta osjetljivi na stres. I česo se dešavalo da preko praznika, kad bih se opustila, ne dobjiem mjesečnicu, no to me prije nije toliko zabrinjavalo. Znam da ne želite čuti još jedno pitanje tipa : Imam li razloga za brigu. Znam da imam. Ali ipak bih voljela čuti i vaše mišljenje.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.01.2008. 10:20

Ma ne brinite, napisala sam da ono pročitate jer zaista mislim da je korisno.
A s krvarenjem doista nemate razloga za brigu, jer to nije vaša prava menstruacija, nego krvarenje izazvano tabletama. Najvjerojatnije će doći, malo strpljenja. I nije bitno da bude obilno, dovoljna je jedna kap. Tek ako ništa ne bude tijekom cijele pauze treba vidjeti o čemu se radi.