Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i migrene


Autor Poruka

Karla.k

10.02.2018. 23:15

Imala bi jedno pitanje. Krenula sam prvi put sa ovom metodom zaštite. Krenula sam prije 5 dana na prvi dan menstruacije. Pijem redovito . Imam puno jače krvarenje nego inače sa time da mi je danas 5dan a krvarim obilno kao i prvi dan i sa puno ugrusaka (menstruacija mi inace traje 5dana sa time da prva dva dana malo jače krvarim) . Takoder imam glavobolju, mučninu i blagu bol u jajnicima (inače me boli samo prvi dan pri dolasku menstruacije). Jeli to normalno stanje?

josipa1

11.02.2018. 11:00

Postovani,

zanima me mogu li se piti kontracepcijske tablete koje pijem zbog neravnoteze hormona (previse testosterona, zapravo svi hormovi nisu uredni) i caj od slatkog korijena istovremeno? Da li caj umanjuju djelovanje kontracepcijskih tableta?

Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2018. 17:55

Poštovana Karla.k, javite se liječniku. Ono što ste naveli može biti nuspojava tableta.

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2018. 17:55

Poštovana jospia1, slobodno pijte čej. Ne umanjuje kontracepcijsku učinkovitost.

harambic

25.04.2018. 14:40

Poštovani,

taman sam završila s drugim blisterom Adexe. Prije malo više od tjedan dana počele su glavobolje. One bi trajale cijeli dan. Izmjenjivale su se situacije glavobolje i jake pospanosti. Nekad bih znala spavati po osam, devet sati budeći se umorna. U trenutku jake pospanosti, moj bi vid bio malo zamućen, kao da se u zadnje vrijeme mučim pročitati ili vidjeti nešto u daljini. Moje takvo stanje (osim vida kojeg sam primijetila i ranije) traje otkad sam blago lupila glavom o neku policu. Išla sam kod doktorice, no nije bilo ništa strašno, nije bio potres mozga. Te simptome pripisivala sam akumuliranom stresu koji se nakupio te praćenom anksioznom osjećaju da nešto nije u redu. Inače sam zdrava osoba, hormoni te kompletna krvna slika su u redu.

Je li moguće da je moje stanje uzrokovano Adexom? Bi li trebala odmah prestati s uzimanjem? Uz to, koristila sam zadnjih dva mjeseca tablete protiv alergije, je li moguće da u se u toj kombinaciji tableta osjećam loše? Kako znati jesu li glavobolje uzrokovane stresom, stalnim učenjem, gledanjem u računalo ili od tableta?

Zahvaljujem na odgovoru.

harambic

25.04.2018. 14:40

Kad sam tek počela s tabletama bilo je sve u redu, nikakvih nuspojava.

Ivo Balenović, dr. med.

26.04.2018. 11:35

Poštovana, prekinite s uzimanjem tableta. Moguće je da su navedeni simptomi nuspojava terapije.