Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lindynette-sto dalje?


Autor Poruka

daisy123

07.01.2015. 11:20

Prije nekih god i 4 mj sam se obratila svom ginekologu zbog veoma bolnih menstruacija, kasnjenje ciklusa po i 14 dana, te zastite od nezeljene trudnoce. On mi je odmah nakon kratkog razgovora preporucio Lidynette kao novije na trzistu. I sve je bilo ok, pila sam ih god i 2 mj. Prije kojih 2 mj mi se promjenio ginekolog i na moj redovni dolazak na papa test, poludio je kad smo u razgovoru spomenula da moj prijasnji ginekolog me nije poslao na pretrage prije davanja tableta. Posto sam se i udebljala, poslao me je na vadjenje krvi za koagulante i od 6 stavki, 3 su mi bile povisene, s time da su d-dimeri bili skoro 3 puta veci od dozvoljenih. Po predocenju nalaza, ukinuo mi je kontracepciju i rekao mi je da sam mogla dobiti i trombozu. Poslao me je internisti- nalaz ok, a i mojoj opcoj doktorici na pretragu cijelu pretragu krvi i mokrace. Pokazalo se da imam malo manje zeljeza i malo veci kolesterol, te upalu mokracnih kanala, sto je zapravo nevazno za sve ovo, ali pokazalo mi je normalni ths zbog stitnjace.
Ginekolog mi je rekao da sam se vjerovatno udebljala zbog stresa kojeg nazalost nikad ne manjka. Ali moje glavno pitanje je sto sad? Citala sam da je zena plodnija poslije tableta i da tijelo ludi zbog ciscenja od hormona i da se ovulacija moze desiti bilo kad. Moze mi netko reci koliko to otprilike traje? Ja nemam pojma kako da sad si izracunam plodne dane. Prvi ciklus poslije tableta mi je kasnio 2 dana.
Da li imam jos koju opciju kontracepcije osim kondoma uz kojeg mi je jako neugodno? Nerodilja sam, 31 god.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.01.2015. 17:25

Probajte s gestagenom kontracepcijom Cerazetama ili Belara pilulama.
Ako su vam ciklusi na godišnjoj razini neredoviti nemojte računati plodne dane.