Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguća trudnoća


Autor Poruka

Krristina

04.01.2008. 21:15

Poštovana,
molila bih Vas za sto brzi odgovor.Naime koristila sam redovitoYasmin tri mjeseca .Zadnj mjesečnicu dobila sam 24.12.,tj.četvrti dan sedmodnevne pauze.Dakle novu kutiju trebala sam početi uzimati u petak,28.12.,no zaboravila sam je kupiti tak da je ovaj mjesec uopce ne koristim. S deckom sam dan prije,u cetvrtak imala spolne odnse u kojima je on ejakulirao u mene. Sada me zanima da li je moglo doci do oplodnje,s obzirom da sam ja jos uvijek imala mjesecnicu (predzadnji dan krvarenja),da je on ejakulirao u mene i da je nisam drugi dan pocela trositi novu kutiju Yasmina. Uz to jos imam jake bolove u jajnicima,gotovo da ne mogu hodati zbog njih i povecanu potrebu za mokrenjem.

Nadam se Vasem sto skorem odgovoru!
Unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.01.2008. 04:20

Mislim da niste trudni, jer ste zaštićeni i u vrijeme pauze (a tehnički je tad vama bila pauza). Zbog ovih ostalih problema javite se svom liječniku.

Triky

06.01.2008. 12:03

Poštovana doktorice! Za početak puno hvala na trudu i strpljenju koje ulažete u Vaše odgovore.
Moja situacija je slijedeća: menstrualni ciklus mi je posve pravilan, traje 29 dana. Zadnju mjesečnicu sam imala 18.12. Spolni odnos u kojem je kondom ostao u meni dogodio se 27.12 .( 10.dan ciklusa, malo prije početka plodnog razdoblja). 28. navečer popila sam (po savjetu ginekologa, iako vidim da vi ovdje drukčije preporučate: 2 žute tablete triquilara (2x 0,125 levonorgestrela i 2 x 0,030 mg etinil-estradiola) te 29. (12.sati nakon) još dvije. 3.1.dobila sam lagano krvarenje. Javila sam se ginekologu, rekao je da je to relativno normalno i da ce brzo proc. Krvarila sam cijeli dan malo blažim intenzitetom nego kad imam mjesečnicu. Dežurni liječnik u Petrovoj mi je preko telefona rekao da mu to ne zvuči zabrinjavajuće i da će vjerojatno uskoro prestat. Dan nakon sam cijeli dan opet dosta krvarila i imala nekoliko manjih ugrušaka. Nazvala sam ponovno hitnu i rekli su mi da sutra napravim test na trudnocu pa da se javim ako je pozitivan radi pobačaja?I da je mouće da mi je ovo normalna menstruacija ( stigla ranije gotovo 17 dana). Neznam puno o ovim stvarima ali čini mi se nemoguće da bi mi test sutra mogao pokazati objektivno stanje, pa sveukupno od tog odnosa je prošlo 10-ak dana. Što mi Vi preporučate i kakvo je Vaše mišljenje o mojoj situaciji, kolika je vjerojatnost trudnoće te da li mislite da će mi se menstrualni ciklus sada skroz poremetiti?
Stvarno najljepša hvala na Vašem odgovoru i sve najbolje,
pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.01.2008. 19:30

Prvo, vjerojatnost trudnoće je gotovo nikakva (obzirom na deseti dan, kondom, Triuilar itd). Ovo što vam se sad dešava je normalno obzirom da ste u prvoj fazi ciklusa popili levonorgestel, hormon koji spada u drugu fazu - on je poremetio sve. Na vašem mjestu ne bih se niti zabrinjavala niti hodala po doktorima, za mjesec dana sve ovo biti će prošlost. I hvala na čestitkama happy