Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mogućnost trudnoće


Autor Poruka

ladyli

21.06.2010. 23:25

Poštovani,
imam pitanje u vezi kontracepcije i mogućnosti trudnoće. Naime, pijem logest pilule mjesec i pol. Imala sa odnos i ejakulirao je u mene 5.dan pauze i ujedno 3.dan mjesečnice,a 7.dan pauze kada pocela piti novi paket tableta i tada sam imala odnos.

Postoji li velika mogućnost trudnoće?Jako sam uplašena i mislim da imam sve moguće simptome, možda je to na psihičkoj bazi, možda umišljam, ali strah je užasan..

alex_mo

22.06.2010. 23:00

imam jedno pitanje informativne prirode, ne zelim da pocinjem novu temu... ova je prikladna.. citao sam na dosta foruma da iako su zene trudne zna se desiti da imaju menstruaciju mjesec ili dva a nekada i tri mjeseca nakon "tog" odnosa.... sada me zanima... kod simptoma trudnoce kasnjenje menstruacije je jedan od glavnih uzroka, ako menstruacija kasni, znaci iskljucujemo taj pokazatelj, desavaju li se drugi navedeni simptomi, kao npr ucestalo mokrenje, bolovi u ledjima, osjetljivost na mirise, ili ce i oni izostati ili kasniti.. ? potrudio sam se sto jednostavnije napisati big-smile unaprijed zahvaljujem.....

Natalija Beljo, dr. med.

23.06.2010. 11:50

ladyli dok pijete OHC nema ovulacije pa tako ne bi trebalo biti ni trudnoće ako ih pijete redovito i po uputama

alex_mo sve si to dobro pročitao ali to nisu sigurni nznaci trudnoće tako da jedino test i posjet ginekologu potvrđuju trudnoću.

mirtica

30.06.2010. 14:45

poštovani,

ako žena misli da nije trudna (ali, zapravo je), jer su testovi pokazali negativno, i počne koristiti ohc, kako to utječe na trudnoću i plod?

Natalija Beljo, dr. med.

01.07.2010. 19:40

Prije nego počne koristiti OHC mora otići kod svog ginekologa koji će joj dati recept tako da ne može na svoju ruku početi piti i mislim da žena koja sumnja u trudnoću neće početi piti OHC.

mirtica

02.07.2010. 01:10

žena je poslije 3 i pol tjedan poslije odnosa (prilikom kojeg je eventualno moglo doći do začeća) bila kod ginekologice na rutinskom pregledu (prije toga je napravila test koji je bio negativan), da bi joj ona rekla da prilikom ultrazvuka ne vidi ništa (međutim, žena misli da je to ionako prerano da bi se na ultrazvuku išta vidjelo). dogovori se s doktoricom oko početka uzimanja kontracepcije prilikom prve sljedeće menstruacije. žena za dva i pol tjedna primijeti krvarenje (doduše, drugačije nego obično- puno svjetlije i oskudno), uzme prvu pilulu i krvarenje odmah staje. sumnja da je to nuspojava ohc, ali ipak pita za savjet...

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2010. 20:00

E sad je " žena" malo jasnije opisala situaciju i s tri tjedna UZV nula bodova, ono sta bih dalje savjetovala ako ste ih počeli piti prekinite i napravite test da budete sigurni da nije trudnoće pa eventualno od idućeg ciklusa počnite s OHC ako je negativno.Kako su to male doze hormona i ktarko vrijeme uzimanja u slučaju trudnoće nije strašno.happy

Lady Gaga 24

06.07.2010. 10:45

Poštovana;

Jako sam zabrinuta jer imam čudan menstualni ciklus(ako se tako može nazvati). Naime 4.7 dobila sam mjesečnicu pred veče, ali ne na vrijeme, kasnila mi je, i vec 5.7 u jutro primjetila sam da mi je prestalo, znači nije trajala ni cijeli dan( inače koristim tampone i dešavalo se da mi skrate ciklus ali ne ovoliko,doslovno je prekinut.)....Imala sam odnos bez zaštite,pri čemu partner nije svršio, ali imali smo par odnosa za istu veče.. kolika je vjerovatnoća da sam trudna?

preplašena sam i zbunjena, molila bi za odgovor.

hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

06.07.2010. 12:50

Napravite test za trudnoću.

Maya88

06.07.2010. 16:45

Poštovana doktorice,
Imala bih samo jedno pitanje za Vas, partner i ja imali smo nekoliko odnosa bez zaštite za kojih on nije ejakulirao u mene. Odnosi su bili u doba mojih neplodnih dana (s obzirom da mi je mjesečnica redovita, ne vjerujem da sam pogriješila), no međutim svejedno me strah da se nešto možda nije dogodilo pogrešno. Razgovarali smo o mogućnosti trudnoće kao i o kontracepciji, odlučili se pobrinuti za trajniju kontracepciju, ali svejedno me zanima posloji li mogućnost da sam trudna. Prestrašena sam i molila bih Vas za savijet. Unaprije hvala.

zabrinutaa

07.07.2010. 12:35

doktorice, da ne radim novu temu, mislim da je ova prikladna za moje pitanje.
prestala sam piti yasmin pred mjesec dana. točnije, 4. lipnja. mengu sam dobila 7. lipnja. trajala do 11. lipnja.
sad, ne koristimo zaštitu.
prije 3 godine (koliko koristim yasmin) imala sam neredovite menge. nekad nisam imala i po 3 mjeseca. dali je moguče da mi i sad kasni menga a ne da sam trudna?

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2010. 19:40

Maya88 ako ste sigurni u svoje dane onda nema panike ako se bojite pričekajte pa ako kasni napravite test.

zabrinuta kako je od prošlog mjeseca prekid normalno je da sada kasni samo nemojte sad računati plodne / neplodne dane i koristite zaštitu.

Lady Gaga 24

08.07.2010. 11:10

da li postoji mogucnost da sam trudna, menstruacija mi je kasnila i kada sam dobila trajala je samo jedan dan. imala sam odnose bez zastite, i to par odnosa za redom..
unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

09.07.2010. 14:50

Napravite test za trudnoću

Paranoja

14.07.2010. 18:50

Poštovana doktorice!!! Ovako imam jedno pitanje budući da smo ja i moj partner imali prvii puta ovakvu vrstuspolnog odnosa; naime odlučili smo da on ejakulira po meni, a za vrijeme spolnog odnosa koristili smo kondom ali pri svršetku smo ga skinuli i on je ejakulirao van vagine. Sad brine me jedna stvar: malo ejakulata pocurilo je po mom venerinom brežuljku pa me zanima kolika je mogućnost trudnoće u takvoj situaciju?? Ispričavam se na možda glupo iznesenom pitanju, ali Vam bi bila zahvalna da mi odgovorite. HVALA

Natalija Beljo, dr. med.

15.07.2010. 12:30

Nikakva šansa za trudnoću.