Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Novynette


Autor Poruka

blesica

09.06.2012. 11:15

Poštovani,
Pijem pilule već 9 meseci, i sve do sada sam pila uredno, medjutim danas mi se desilo da sam negde jednostavno izgubila pakovanje pilula. Ne znam šta se desilo. Od ovog meseca ostalo mi je još 3 pilule da popijem, otišla sam odmah u apoteku i kupila novu kutiju i te tri ću popiti iz nove. Mene interesuje da li je moguce nekako rešiti ovaj problem ili ću od sada morati svaki put te tri pilule da nadoknadjujem iz novog pakovanja?
Unapred hvala na odgovoru
Pozdrav

Nataša Šemnički, dr. med.

10.06.2012. 20:25

Morati će te svaki put te tri pilule nadoknaditi iz novog pakovanja ili slijedeći ciklua skratiti za 3 tablete.

L.P.

blesica

11.06.2012. 14:05

Šta znači skratiti ciklus? Jel to znači da ne pijem te tri pilule i pravim pauzu od sedam dana?

Nataša Šemnički, dr. med.

12.06.2012. 16:50

blesica ,

obzirom da ste propuštene tablete nadoknadili iz slijedeće kutije nastavite tu istu kutiju piti do kraja, te će taj ciklus biti kraći za tri dana.
Po završetku kutije učinite uobičejenu pauzu od 7 dana te nastavite normalno uzimati slijedeću kutiju na uobičajeni način.
Krvarenje sada možda izostane i uslijedi na kraju druge kutije u vrijeme pauze.

L.P.

ivap84

26.06.2012. 10:40

Poštovana doktorice,

pijem novynette 7 mjeseci. Nemam nekakvih posebnih nuspojava osim što se osjecam malo napuhano te mi se svaki puta kad još imam 3 ili 4 pilule do kraja pojavi spoting. Prije sam uzimala Yasmine i bilo mi je sve ok, pričala sam sa svojim doktoricom te mi je ona propisala Yasmine, no u ljekarni koja mi je najblize je neki cudan ljekarnik uvjeren da se Yasmine opasne te mi je uzeo recept i rekao da moram svaki mjesec doktorici po novi recept za njih. To mi je prekomplicirano te sam odlučila ostati na Novynette (iako sam uvjerena da ljekarnik prica gluposti). Naručena sam kod ginekologece tek sredinom srpnja (ginekologica u domu zdravlja pa se dugo ceka) te me zanima dal da do tada pijem novynette? Dal da probam bez pauze ovaj mjesec pa ovaj spoting mozda prode? I jeli to opasno ako konstantno imam spoting posljednih nekoliko pilula pa sve do krvarenja? Ili da nastavim piti normalno sve do kad sam narucena doktorici pa cu onda sa njom popricati? Bojim se i da nisam dobro zasticena ako imam taj spoting konstantno...

Nataša Šemnički, dr. med.

27.06.2012. 11:55

ivap84,

svakako nakon pregleda kada ginekologica ustanovi pregledom i UZV-om mogući uzrok spotinga razgovarajte o izboru kontraceptiva .
Pijte svakako folnu kis i C vit.
Učinak kontracpcije nije smanjen.

L.p.

mami1

28.06.2012. 09:40

Pijem Novynette vec 4 mjeseca i cesto sam u depresivnom stanju. Malo sam se i udebljala od njih. Mozete li mi rec jeli ti prolazno ili da mjenjam neke druge pilule.Koje bi vi preporucili. Imam 16 godina. Sa mojom krvnon slikon je sve u redu.

Nataša Šemnički, dr. med.

28.06.2012. 17:00

mami1,

pređite na Jazz tbl koje se preporučju kod istih tegoba.
POčnite piti i folnu kis te omega masne kis (ulje noćurka)

L.p

visokahercegovka

30.06.2012. 20:30

Postavana,

pijem novznette vec godinu dana i nisam imala nikakvih problema, no ovaj mjesec mi se dogodilo nesto cudno, naime, ostalo mi je 7 tableta do pocetka pauze, a ja sam pocela dobivati smedi iscjedak da bi nakon 2 dana dobila menstuaciju, pa mi sad nista nije jasno. Prije novyneta koristila sam dianu 35 i s njom mi je menstuacija dolazila cak svaki put isti dan u tijeku pauze, dok s novznetama i ne bas, al dolaze u danima pauze i zavrsavaju pri pocetku uzimanja nove kutije. Sad se stvarno brinem, jer neznam sto se dogada? (ima odnose sa deckom, al ejakulira vanka)

Lijep pozdrav

Nataša Šemnički, dr. med.

02.07.2012. 10:30

visokahercegovka ,

Jako je bitno piti uvijek u isto vrijeme kako bi razina hormona u krvi bila stabilna i ne bi dolazilo do spotinga i preuranjenog krvarenja.
Ako ne pijete folnu kis sada ju započnite.
Javite se ginekologu na pregled kako bi isključio bilo koju problematiku kao bih ste neopterećeno nastavili piti.

L.p

Tanja93

15.09.2013. 15:20

Pijem novynette svaki dan u 16h i juce sam popila tek u 19 i 30. Da li ima dejstva tableta? I sta da radim?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.09.2013. 22:40

Sve u redu popili se ju još u dozvoljeno vrijeme. Trudite se biti točni.
Nastavite dalje uzimati, zaštita nije umanjena.