Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


odluka o pilulama


Autor Poruka

irijalan

08.01.2008. 23:15

Poštovana doktorice!

Imam 25 godina i dečka već 4 godine. Do sada smo se štitili isključivo kondomima, ali u zadnje vrijeme razmišljam o prelasku na pilule. Menstruacijski ciklus mi je uvijek bio savršeno uredan, kao sat, nikada nisam imala problema. Postoji više razloga zašto razmišljam o pilulama - naravno, malo smo se umorili od kondoma, imam problema sa tenom a i kosa mi je oslabila, šta je možda povezano sa hormonima. Zanima me da li je usprkos redovitom ciklusu moguće da mi hormoni "divljaju" i da li bi se to popravilo korištenjem pilula. I naravno, koje pretrage sve moram obaviti prije nego se odlučim na oralnu kontracepciju?

Unaprijed hvala i poštovanje!

Nada

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.01.2008. 10:05

Morate otići ginekologu na pregled i PAPA test, te eventualno ultrazvuk. Za mladu i zdravu ženu nisu potrebne nikakve dodatne pretrage, iako će vas većina naših ginekologa poslati na vađenje krvi. Vjerujem da će vam kontraceptivi poboljšati ten, što god bio uzrok njegovog pogoršanja.