Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


par pitanja (yasmin, krvarenje, broj dana pauze)


Autor Poruka

alexxx

08.04.2008. 21:00

postovanje!
moram se odmah na pocetku pohvalit da sam bila jako uzorna i procitala gotovo cijeli forum, i stvarno Vam zahvaljujem na svim odgovorima koje ste nam ali i time nam skratili muke!

vec je bilo slicno pitanje, i mislim da znam odgovor, ali znate... cisto da mi je dusa na mjestu...
ja sam pocela piti yasmin prije 2 ciklusa, pila sam dvije kutije zaredom radi putovanja na koje mi je bas trebala pasti menstruacija. znam da su u prva dva mjeseca spoting i slicna krvarenja uobicajena i da su cesto izazvana stresom, no mene krvarenje (nekad laganije, jednom malo obilnije) sa specificnim mirisom ponekad, prati evo vec dva mjeseca... sad sam napravila pauzu... ali muci me zapravo to sto nisam napravila krvne pretrage prije uzimanja prvog pakiranja... e sad, je li to sve bas tako kako sam ja napisala ili ipak moze biti jos stosta?

drugo pitanje, mogu li poceti piti tablete nakon 5 dana pauze i hoce li to taj isti dan djelovat kao kontaceptiv ili treba i kondom koristiti?

hvala vam puno, unaprijed!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.04.2008. 00:05

Ne znam da li je odgovor prošao prvi put pa ajmo opet.
Ako ste napravili papa test zadnjih godinu dana nema razloga za zabrinutost, krvarenje će prestati nakon pauze. Pauza može trajati kraće od 7 dana i zaštita će biti potpuna, ali neće ako je duža.