Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilula i trudnoca


Autor Poruka

Dijana_s

26.03.2008. 22:30

Skoro sam citala da postoje mnogobrojni slucajevi da su djevojke koje su bile na piluli ipak zatrudnijele i da su cak dobivale menzise izazvane pilulama i ucoile su da su trudne tek kada je to postalo ocigledno. Znam da se ovako nesto desava u samo 1% slucajeva, ali sam postala zabrinuta jer sam se strasno udebljala, osjecam nadutost u donjem trbuhu i osjecam svaki dan laganu mucninu. Pred kraj sam kutije, koristim pilule vec pola godine, uzimam ih redovno ( ne uvijek tacno na vrijeme, ali u razmaku od sat ili dva razlike). Kako prepoznati eventualnu trudnocu ako koristimo pilule. Ukoliko sam trudna koliko pilule stetno djeluju na plod i ukoliko sam trudna da li ce to djete biti bez posljedica. Molim vas da mi brzo odgovorite jer sam veoma zabrinuta.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.03.2008. 00:50

Ne u 1% nego u 0,1%. Ako ste zabrinuti napravite test na trudnoću, to je puno pametnije nego raspravljati što bi bilo kad bi bilo. A odgovore na ova i slična pitanja sam već pisala, pa molim malo pročitajte.

sandra7

27.03.2008. 14:45

Evo ja bih se isto nadovezala na ovo pitanje. i mene je to mučilo, drago mi je da je cura postavila to pitanje. I da je doktorica odgovorila, po ko zna koji put, ali nekad nam treba ponavljati. Ja se svog ginekologa ne usudim pitat što poželim, jer mislim da će mu ta pitanja biti glupa, a kad dođem doma, budem nezadovoljna jer se opet mučim s istim pitanjima. Nekad on kaže da ja previše čitam. Al dobro, ja previše čitam, a moja cimerica ima 22 god i ne zna što i kad su plodni kad neplodni dani. zato sva srića ovog foruma i doktorice! Nemojte više nikad otić iz hrvatske!
Trenutno imam isti strah kao ova cura, jer sam prvi put spavala s nekim pod pilulama, dobila krvarenje u pauzi, pročitala ovo što je ona, i nije bilo mira ni spavanja dok test clearblue nisam napravila 20 dana nakon odnosa, negativan i nadam se da mu mogu vjerovat!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.03.2008. 18:00

Većina djevojaka i pije kontracepciju zbog straha od trudnoće, tako da vaš strah nije ništa neobično. Međutim, osobno ne volim podržavati nerealne i panične strahove, jer je šansa da bilo koja od vas ostane trudna pod kontraceptivom (ukoliko ga redovno pije) praktično samo teoretska. Kad mi se javi netko sa pozitivnim testom na trudnoću, ne brinite, vrlo ozbiljno ću mu odgovoriti na sva pitanja koja ga zanimaju.
Inače, osobno, u mojoj sada 13-godišnjoj karijeri na ginekologiji, upoznala sam točno jednu djevojku koja je ostala trudna redovno pijući kontraceptiv. Tako da se opustite.

*malena*

29.03.2008. 13:05

Ja sam pocela piti yasmin prije nego sto smo decko i ja pokusali ici do kraja. Sada sam na drugoj kutijici,ali svejedno me taj strah jos uvijek prati i ne mogu se opustiti...Pijem ih redovito,tocno u min.,al eto strah je prisutan.
Mislim si,mozda sam ja bas taj pehist,pa ce mi se desit... Do sada smo dva puta "pokusali",al dosta me boli,pa ne idemo do kraja skroz... Znam da je potrebno neko vrijeme dok bol sasvim nestane,al meni je tako vjerojatno zbog straha... Uglavnom,ja sam prestrasena i treba mi neki umirujuci savjet,PODHITNO.... sad

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.03.2008. 17:45

Draga malena, iz mog kuta vi se uopće ne činite spremnom za spolne odnose. Moj umirujući savjet je da pričekate dok to stvarno budete željeli, onda nećete toliko brinuti. Sretno.

zabrinutaa

29.03.2008. 17:45

ovako...kaj bude ti lakše,ja sam bila takva kao ti u prva 2 odnosa,i jednostavno moraš shvatiti da ti strah neće ništa pomoči...ako te toliko strah,onda nisi spremna za sex...ja sam se jednostavno opustila i to je to...ako piješ pilule na vrijeme nemoj se bojati...to sam i ja sad konačno shvatila...imam 17 godina kaj bude ti lakše blunk
zašto jednostavno ne uživaš...hehe
opusti se...ništa ti neče biti big-smile
vjeruj mi razumijem te...

*malena*

29.03.2008. 23:55

Ma kuzim da dizem paniku bezveze. Nije me strah tog samo cina,da ce me bolit il nes slicno,vec da ne budem ja u onih 0,1%... To je jedini problem.
Takva sam ja u svemu i po tome onda nikad ne bi bila spremna.
Decko mi ima stvarno puno razumijevanja,ne vrsi pritisak na mene,tako da to isto nije problem.Zeljela sam to napraviti sa njim i obecajem,necu se vise bojati zbog tih 0,1% !! happy
Ipak mislim da bi bila mirnija kada bi koristila i kondom uz pilule,tako da...
Oprostite ako gnjavim!