Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilule i moguća trudnoća


Autor Poruka

Paola0510

18.11.2015. 10:00

Poštovani,

pilule pijem već 7 godina. Prvo Cilest, a zadnje dvije godine Lindynette. Nikada mi se nije dogodilo da zaboravim tabletu, sve do ovog mjeseca.
U srijedu sam trebla popiti zadnju tabletu u pakovanju te u nedjelju dobiti menstruaciju. Međutim u srijedu sam shvatila da mi to nije zadnja tableta već da mi ih je ostalo još 3, dakle da sam zaboravila popiti 3 tablete, a da to uopće nisam primjetila. Nastavila sam piti tablete normalno te mi tako zadnja tableta nije bila u srijedu već u subotu. Znam da sam si s tim vjerojatno poremetila ciklus. Danas je srijeda i još nisam dobila menstruaciju ali me brine da li je to zbog moguće trudnoće ili zbog toga što se dogodilo s tabletama (prvo zaboravljanje pa onda produženje normalnog ritma za 3 dana)?
Kolika je vjerojatnost za moguću trudnoću? I da li da nakon pauze (koja prestaje u subotu) nastavim sa novim pakovanjem bez obzira na to jesam li dobila do tada menstruaciju ili ne?

Hvala i pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.11.2015. 10:50

Šansa za trudnoćom postoji ako je bilo nezaštićenih odnosa. Napravite test na trudnoću. Ako je negativan započnite novi blister s prvim danom menstruaxije.

luda13mala

23.11.2015. 23:50

Postovani,dva puta ovaj mjesec sam zaboravila popit pilule adexa pa bih sutra dan popila dvije.Nije bilo nezasticenih odnosa.No menstruaciju trebam dobit za 5 dana a ja sam prije dva dana vidjela krv na gacicama racunajuci da je menstracija uranila.Nije bila menstracija i danas je cijeli dan samo smeckasti iajedak.Sto moze biti uzrok?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2015. 10:45

Uzrok je neadekvatno uzimanje pilula.

luda13mala

27.11.2015. 22:35

Danima već imam smeđi iscjedak,danas je bilo i krvi.Menstruaciju trebam sutra dobiti.Jel to sve normalno?( u prethodnom postu je navedeno da sam zaboravila popiti dva puta ovaj mjesec tablete pa sam popila sutradan)

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.11.2015. 16:00

Odgovorio sam vam koji je uzrok vašem problemu. Nije normalno ali je uobičajno kod takvog uzimanja pilula.