Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Predejakulat


Autor Poruka

Tyrenn

15.11.2010. 00:05

Poštovani

Imam jedno, možda malo blesavo pitanje, ali odgovor tražim čisto da umirim svoju dušu.

Naime, danas sam prvi puta ZAPOČEO seksualni odnos bez zaštite sa svojom djevojkom. Već godinu dana koristimo isključivo kondom i, čisto istraživanja radi, započeli smo odnos bez kondoma, no nakon svega nekoliko desetaka sekundi (ni blizu ejakulaciji), smo odlučili nastaviti sa kondomom. Zaostalih spermatozoida u meni NIJE bilo (prethodna ejakulacija je bila pred tri-četiri dana).
Moja dilema se odnosi na predejakulat. Naime, nakon što sam pročitao mnoga oprečna mišljenja na forumima, moje mišljenje je da je to tekućina koja izlazi neposredno prije ejakulacije. Mene zanima, je li to 'prethodno' znači jedna minuta ili sekundu prije pravog ejakulata+orgazam ??? Jer, iskreno, ja ga nikad nisam doživio i mogu reći da MISLIM da je jednake boje kao i ejakulat, samo što dolazi TOČNO prije ejakulata. Pa bih volio informaciju jesam li u pravu ili je to nešto što se izlučuje puno prije ejakulacije (drugim riječima, moram li se brinuti ukoliko sam izvadio penis jako kratko vrijeme nakon penetracije)

Djevojka je imala početak menstruacije od 5.-10.11., a ciklusi su joj, u pravilu 28-29 dana, dakle izrazito pravilni.

Unaprijed zahvaljujem.

Natalija Beljo, dr. med.

15.11.2010. 17:50

Kako je bilo vrlo kratko nećemo sumnjati na mogućnost trudnoće , ali da ne bi bilo još ovakvih situacija neka djevojka razmisli o kontracepciji.

blublu22

09.12.2015. 23:35

Postovani. imam jedno pitanje. za vrijeme plodnih dana stupila sam sa deckom u spolni odnos. nismo koristili zastitu,no prekinuli smo odnos netom prije ejakulacije. danas je dan kada trebam dobiti mjesecnicu,medutim ne osjecam nikakve simptome (inace bih osjecala bol u ledima,te trbuhu 2 ili 3 dana prije mjesecnice). postoji li mogucnost trudnoce? hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2015. 10:40

To ja ne mogu znati. Pitajte partnera da li je ejakulirao! Možete napraviti test na trudnoću svakako.