Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak koristenja yaza


Autor Poruka

hana.sali

16.07.2013. 14:25

poštovani,
koristin yaz pilule od 08.04.2013. zbog bolnih menstruacija, akni, te zastite od spolnog odnosa. Međutim, prekinula sam imati spolne odnose, a i za akne mi baš ne pomažu, te sam smršavila od njih, jedino u čemu su učinkovite su prestanak bolnih menstruacija. Tako da razmišljam da prekinem s uzimanjem pilula, do kraja blistera imam još 5 ružičastih pilula, pa me zanima, koje će posljedice sada biti ? koliko treba da mi se menstruacija vrati u redovno stanje(inače i prije pilula bila mi je redovna 28dana), hoće li mi se vratiti bolne mentruacije, i povećati akne na licu ? koje su negativne strane prestanka uzimanja pilula, i je li rano prestati sada, jer kako sam po formima čitala, piše da se trebaju najmanje 6 mj koristiti, ali ja stvarno više nemam razloga što da ih koristim..

hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2013. 21:45

Popijte 24 aktivne i dalje ne pijte. Bolnost menstruacija će se uskoro vratiti, ciklus će biti redovit, akne će ostati iste ili će se pogoršati.

Miss P.

09.04.2014. 13:15

Poštovani. Pila sam yaz godinu dana bez prestanka zbog policističnih jajnika, bolnih, obilnih i neredovnih menstruacija, kao i zbog kontracepcije.
Zadnju bijelu tableticu sam uzela 9 Marta, i prestala da ih pijem jer nisam bila u mogućnosti da ih kupim, imala sam nezaštićen polni odnos (koristili smo samo metodu prekinutog snošaja od zaštite) za to vrijeme od kad ne pijem yaz.
Možete li mi reći kolika je mogućnost da sam trudna? Mogu li ako dobijem menstruaciju opet početi piti yaz na prvi dan menstruacije?
Zadji put sam dobila menstruaciju 8.03. i još je nema, kao ni simptoma..
Hvala Vam unaprijed puno na Vašem vremenu i odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2014. 18:50

Mislim da je šansa za trudnoćom mala. Nije bilo ejakulacije i liječili ste pcos.
Dakle s prvim danom ciklusa vratite se uzimanju Yaza.