Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak uzimanja pilula


Autor Poruka

malena18

29.05.2007. 01:05

Pozdrav!
imam 18 godina i pijem yasmin vec godinu i pol.Sve je super,pristici su nestali(iako ih ni prije nisam imala puno),povecale su mi se grudi i straznjica,ali sam zadovoljna time,menstruacije su redovite i ni ne osjetim ih,no smanjen mi je libido.primjetila sam da se drasticno smanjio otkad pijem yasmin,pa sam odlucila prekinuti s uzimanjem i za par mjeseci možda probati neku drugu vrstu kontraceptiva.moje pitanje je da li ce mi se pristici opet poceti stvarati i dali ce mi se smanjiti velicina grudi zbog prestanka uzimanja pilula?(jer su mi pilule sve to poboljšalehappy i da li mi se mogu dogoditi jos kakve promjene?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.05.2007. 09:40

Nažalost, vrlo vjerojatno da, sve će se vratiti na kako je bilo prije uzimanja tableta. One nisu lijek za ništa od ovog što nabrajite, samo usputna dobrobit (ili smetnja, neke djevojke nisu baš sretne povećanjem određenih dijelova tijela).

iman000

09.09.2013. 12:50

Pozdrav!

Pijem Lyndinette 20 skoro dvije godine i namjeravam prestati. Naime, imam fibroadenom dojke već skoro tri godine, a na zadnjem ultrazvuku su mi rekli da imam dosta cisti i da bih trebala prestati uzimati oralnu kontracepciju. Zanima me da li bih trebala odmah prestati ili kad popijem sve pilule (počela sam s novim pakiranjem prije manje od tjedan dana). Postoji tu još jedan problem, nedavno sam saznala da imam cistu na jajniku, pa me zanima može li se to pogoršati s prestankom uzimanja pilula? Naručena sam na pregled kod mog ginekologa za tjedan dana, no zanima me i Vaše mišljenje.

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.09.2013. 18:00

Popijte blister do kraja svakako. Što se tiče ciste na jajniku moram imati više detalja.