Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


qlaira


Autor Poruka

Taylin

01.12.2015. 11:30

Postovani,

Imam pitanje u vezi kasnjenja menstracije. Uzimala sam kontracepciju diane35 iskljucivo zbog akni sa terapijom od 6mj i zadnju pilulu sam ispila 29.10. Menstruacija mi je dosla ocekivano 2.11. I na taj dan sam pocela uzimati Qlaira kontracepciju, prema uputama ginekologa. Medjutim ovaj mjesec krvarenje se nije pojavilo. Ja sam 1.12. pocela sa drugom kutijom qlaira.. zanima me da li postoji mogucnost trudnoce ili menstracija se nije pojavila zbog promjene kontracepcije.. jer nemam nikakvih menstrualnih simptoma, da li se trebam brinuti ili ocekivati da ce se krvarenje pojaviti sljedecih dana? I zanima me nakon koliko mogu uzeti test za trudnocu, nakon koliko pokazuje stvarne rezultate, za svaki slucaj.. Lp i prijatan dan

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.12.2015. 16:05

Ne radi se o trudnoći. Izostanak menstruacije čest je uz navedene pilule. Nastavite dalje s uzimanjem.

anamix

10.01.2016. 18:30

Poštovani, počela sam piti qlaire prije 19 dana, na prvi dan nečega što sam mislila da je menstulano krvarenje (odgovaralo je po datumu i obujmu). Međutim, nakon tri dana krvarenje je nestalo. Inače, imam menstruacije po sedam dana. Nastavila sam piti tablete i 13. dan uzimanja sam ponovno počela krvariti. Ovaj put puno obilnije i to traje već 6. dana, a intenzitet se ne smanjuje. Krv je svježa, crvena i prilično obilna. Povremeno osjećam bolove u donjem dijelu trbuha kakve prije nisam imala. Bole me i grudi. Liječnik mi je rekao da nastavim piti tablete jer su prva tri mjeseca moguće svakakve pojave pa i obilna menstruacija usred ispijanja blistera. Što vi mislite?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.01.2016. 19:15

Mišljenja sam kao i vaš ginekolog. Nastavite uzimanje pilula dalje.

Kata987

24.07.2018. 20:50

Postovani, pijem tablete qlaira vec godinu i pol, dogadalo se da mi je menstruacija trajala samo dva dana i bila smede boje, medutim sada se to dogodilo dva mjeseca za redom. Prosli mjesec je dosla s jednim danom zakasnjenja i trajala dan i pol i to samo smede oskudno krvarenje, ovaj mjesec je dosla tocno na vrijeme i trajala tri dana te sam imala simptome koje inace imam za vrijeme menstruacije medutim kada sam imala ulozak na njemu nije nista bilo dok kada sam koristila tampone oni su bili natopljeni smedim iscjetkom i prvi dan malo krvlju.
Da li postoji mogucnost za trudnocom posto sam tri dana prije prve "cudne" menstruacije imala nezasticeni odnos? Tablete inace pijem redovito.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

25.07.2018. 08:40

Poštovana, uobičajena pojava kod žena koje uzimaju kontracepcijske tablete su oskudna krvarenja. Menstruacija ponekad čak može i izostati. Ukoliko ste redovito uzimali tablete, ne postoji mogućnost trudnoće.