Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Qlaira ili Zoely


Autor Poruka

mimi.xy

13.05.2019. 20:05

Poštovani,

Pokušala sam koristiti hormonalnu kontracepciju nekoliko puta, prije nekoliko godina Yaz i nedavno pilule Leona Hexal te Logest. Od svih pilula koje sam probala imala sam vrlo izražene nuspojave (prvenstveno migrenske glavobolje i općenito loše sam se osjećala a od Leone sam imala i napade panike) i morala sam prestati s njihovim korištenjem. Htjela bih probati pilule s prirodnim estrogenom da vidim hoće li ih moj organizam eventualno bolje podnositi. S obzirom da su jedine dostupne pilule s prirodnim estrogenom Qlaira i Zoely, zanimalo bi me koje od navedenih preporučate kao bolju (prirodniju, lakše podnošljivu) opciju, s obzirom da progesteronska komponenta nije ista. Pošto sam prethodno imala višestruka negativna iskustva htjela bih probati pilule koje su najbliže moguće prirodnom obliku hormona.

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

14.05.2019. 22:35

Poštovana, oba kontraceptiva sadrže prirodnu estrogenu komponetntu dok im se gestagenska razlikuje. Svaka žena različito podnosi kontraceptive i ne može se unaprijed znati kakva će biti reakcija na terapiju. Nuspojave su uvijek moguće, stoga Vam ne mogu dati decidiran odgovor.