Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svrabež i kontracepcija


Autor Poruka

new999

30.11.2010. 16:16

Supruga(37.god) je nakon konsultacija sa ginekologom i lab.nalaza počela da pije Mercilon i sada ga pije drugu kutiju.Pre desetak dana se javio svrabež po telu koji je prilično jak.Postoji i osip u vidu malih bubuljica ali svrbi i tamo gde se baš ne vidi nešto značajno.
Ima li to kakve veze sa Mercilon.

Natalija Beljo, dr. med.

01.12.2010. 21:15

Možda je nastupila reakcija na njega neka se javi lječniku da vidi kako to izgleda i eventualno ga prekine piti nakon pregleda.

new999

02.12.2010. 11:25

hvala na odgovoru

a jel može savet sta drugo da pije.Mercilon je rekao ginekolog.
Kao što sam rekao 37 god, radila krvne analize i sve je OK, radila ultrazvuk dojki i to je OK.Tablete počela da pije samo zbog kontracepcije.Inače menstruacije redovne,prilično obilne i bolne.Kilaža normalna.Inače kada se priča i o kozmetičnom efektu(njoj je smešno da to tablete mogu da rade) , kosa joj se masti za dva dana, maljavost jača(jake i crne dlake), koža prilično problematična(flekice,sitne ....).Sa venama nije imala problema ali kaže ponekad da oseti venu na butini(a i vidi).Generalno zdrava
Šta joj savetujete sobzirom na godine i prethodno navedeno.Da li je princip probavati dok ne nadješ ono što ti ima najmanje kontraefekata.
Hvala

new999

02.12.2010. 12:30

zaboravio sam da napišem da supruga ima dvoje dece(i ja naravno) i na tome mislimo ostati.

Natalija Beljo, dr. med.

02.12.2010. 23:25

S obzirom na godine može probati Cerazette ( nove na tržištu) ili Yaz tbl.(radi dlakavosti i aknica)

new999

06.12.2010. 12:00

hvala na odgovorima.

Ono sto nisam spomenuo kao nagativnu osobinu pijenja Mercilona je 100% nezainteresovanost za Sex
............
Citam u Vasim odgovorima na druga pitanja o vaznosti krvne slike i na sta treba obratiti paznju te molim Vas da pogledate Krvnu sliku moje supruge na http://temp.dzaba.com/
dva nalaza u kontinuitetu u obliku jedne slike
prvi datum u 7 mes. je ks po nalogu ginekologa(zbog pocetka pijenja tableta za kontacepciju) a drugi krajem devetog od opsteg lekara(isla zbog grceva u misicu lista-noga).Taj drugi nalaz je nakon mesec dana od popijene 1 kutije mercilona).U 8 mesecu je pila jednu kutiju Mercilona pa je onda resila da ne pije a nakon mesec dana da ipak pije i sada je druga kutija u kontinuitetu popijena.Svrabez se pojavio u pijedju
ono sto me interesuje i brine su prvenstveno AST i ALT iz nalaza u septebru kao i kreatin u julu(koji je navodno visok za zene).
molim Vas komentar na rezultate.Dali uopste da pije tablete?
Ko o cemu a ja o onoj 100%nezainteresovanosti.Sta kaze statistika, kada se"zainteresovanost "vraca, nakon prestanka pijenja ili promene na odgovarajuce
Pozdrav i hvala na trudu

Natalija Beljo, dr. med.

07.12.2010. 14:25

Nažalost tako je kod svih kontracepcija 8libido pada). Pregledala sam nalaze i po referentnim vrijednostima vrijednostim osim kreatinina drugo je sve u redu .jetrene jesu prema gornjim granicama tako da bi ih ja još jednom popila, a šta se tiče kreatinina samo ponovite nalaz. Možda da sad dok je tako stanje ne pije ništa.