Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Test za dokazivanje trudnoće - negativan


Autor Poruka

sigurnost

17.04.2008. 11:30

Poštovana,

da li je moguće biti u 3. mjesecu trudnoće, a da testovi za dokazivanje (prvi napravljen prije tri tjedna, posljednji prije 4 dana) pokazuju negativan rezultat?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.04.2008. 12:25

Ako je ispravno napravljen, ne.

sigurnost

17.04.2008. 14:20

Zadnji odnos sam imala 3.2. Na kontracepcijskim tabletama sam, od onda su bila 2 krvarenja u pauzama, sve regularno. Još sam partnera "davila" sa kondomima, tak da... ali zadnja tri tjedna sam se ili udebljala ili je što drugo, imam konstantan osjećaj težine u želucu, ko da ću se raspuknuti, čak i kada pola dana ne jedem. Pred promjenom posla sam, imala sam i neke druge "ključne" trenutke tijekom zadnjih mjesec dana, napola sam luda....termin kod ginekologa sam uspjela dogovoriti tek za kraj mjeseca, a kupujem te testove ko opsjednuta.

Inače sam na Cilestu. I to već godinama, sa prekidima kad nisam bila u vezi. I uvijek su moje "najdeblje" faze bile kad sam ih pila, kad bolje razmislim. Samo što prije nikad nije bilo toliko stvari na "vagi"...čim je stres bio veći, moj strah od trudnoće isto.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.04.2008. 15:10

Upućujem vas na ovaj post, vrlo je primjeren i vama. Žao mi je, ali gubim strpljenje za ovako što. http://www.cybermed.hr/index.php/.../kontracepcija/mogucnost_trudnoce__2

sigurnost

17.04.2008. 15:40

Ispričavam se. Vidim da nas ima više takvih - sve mjere poduzete, ali nas i dalje strah. Takva su vremena, vidjela sam kako prolaze žene sa ugovorima na određeno, pa dijete na putu...ah, uglavnom, ispričavam se.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.04.2008. 15:55

Hvala što shvaćate. Jest, ima vas više takvih happy.

sigurnost

18.04.2008. 16:35

Ali, usuditi ću se dodati još jedan komentar - bolje da smo takve (preoprezne i preopterećene), nego da smo dio populacije koja kontacepciju uopće ne koristi... koliko puta čujem u svojoj okolini "ja mislim, pa mi ne treba zaštita, znam kad prekinuti" ili "mene kondom stišće" ili "ja ne želim piti tablete jer se od toga dobije rak".... bože....