Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca ili ipak ne?


Autor Poruka

Ivana.zg90

14.06.2017. 22:35

Postovani, imam pitanje. Prosli mjesec sam redovno svakih 28 dana dobila menstruaciju 9.5.. Nakon nje imala sam odnose u vrijeme plodnih dana, medutim odnosi bi stali tik pred partnerov zavrsetak. Tako smo uvijek radili pa i sada. No, iduca menstruacija mi je uranila punih tjedan dana. Ponovno sam dobila 29.5.. Rijetko kad da bi mi se tako nesto desilo. Bila je manje bolna i inace imam dosta jake, a ova je bila zacudujuce slabija. Nije da je bila nesto drugacija, osim sto je bila malo slabija i trajala je 6 dana. Zadnjih 5 dana osjecam bolove u donjem dijelu leda, pritisak u donjem dijelu trbuha i malo ostru bol na lijevoj strani. Vise prema lijevom jajniku. Jucer i danas ujutro sam imala blagu mucninu (nista strasno). Prsa su mi nadrazena ni to nije pretjerano, ali osjetim da nije uobicajeno kako inace bude.. Danima vec osjecam jak umor..Jucer sam otisla u ljekarnu i objasnila simptome, na sto mi gospoda rekla da je vjerojatno trudnoca i da je rano za raditi test, jer mi jos nije vrijeme za dobiti menstruaciju, ali da ipak napravim. Ja sam napravila i bio je negativan. Sto mi je sad za ciniti? Danas cak i vise osjecam te bolove nego prijasnjih dana, a test je negativan..

Ivo Balenović, dr. med.

16.06.2017. 23:15

Poštovana, pošto je test negativan vjerojatno se ne radi o trudnoći, dakle ona prošla menstruacija je bila prava. Ukoliko postoji mogućnost trudnoće u ovom, novom ciklusu za test je još prerano. Savjetujem da pričekate iduću menstruaciju. Ukoliko bi ona kasnila napravite test na trudnoću ili posjetite ginekologa.