Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca se desila uz pilule


Autor Poruka

vericam

24.11.2011. 14:50

Postovani,
6 mjeseci koristim yaz pilule i odlicno sam ih ponosila,menstruacije prvih mjeseci nije bilo , nakon treceg mjeseca sam dobila normalnu menstruaciju po ispijenoj 3 tabli pilula .Nikakve nus pojave nisam imala.U oktobru sam dva puta prokrvarila po jedan dan i svo vrijeme uredno pila pilule .Takodje bez prestanka i tokom novembra ih koristim ,ali unazad 10 dana se osjecam cudno ,nisam razmisljala o trudnoci .Jedno jutro prosle nedelje pojavio se ugrusak braon boje to me je prepalo i posjetila sam svog dr.Na ultrazvuku se vidjela mrlja u materici ,nakon cega sam uradila i test za trudnocu koji je bio pozitivan.Bila sam zaprepastena da se to desili a naravno i doktor koji ne moze da vjeruje i da mu se to u dugogodisnjoj praksi nikada nije desilo.To je bila mala trudnoca pa me zanima da li ste Vi imali slucaj pacijenata da sa kontraceptivnim pilulama nastane trudnoca ,ili mozdaja imam neke druge zdravstvene probleme pa te pilule uopste nisu djelovale .Interesuje me vase misljenje .Hvala unapred

Natalija Beljo, dr. med.

24.11.2011. 17:05

Nisam imala takav slučaj u praksi. sad možete otići ( ako ste iz Zagreba ) na KBC Rebro na Zavod za farmakolgiju na razgovor oko daljnjeg tijeka trudnoće. Da li ste radi BHCG?

bejbika

30.11.2011. 19:25

Koristim Lindynette 20, za vrijeme svake pauze dobijenm menstruaciju, zadnji put sam dobila 3 dan pauze, da li je to sigurna potvrda da nije doslo do trudnoce? Kako dode do trudnoce iako se piju tablete redovito, ne piju se dodatni lijekovi uz, nema probavnih problema?

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 20:40

Ako ih pijete kako ste naveli nema trudnoće.