Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

azalea

11.04.2008. 22:20

poštovanje!
da li yasmin smanjuje efikasnost folne kiseline?uzimam u obliku tableta, a u uputama (folacin) piše da su moguće interakcije
hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.04.2008. 23:05

ne smanjuje. U uputama će vam pisati puno teoretskih mogućnosti.

bejbe

12.04.2008. 09:50

Cijenjena doktorice, imam jedno nesuvislo pitanje, ali i potrebu za strucnim misljenjem.
Naime, imam 20 godina, pijem yasmin već godinu i nekoliko mjeseci. Pilule pijem redovito, nikada u isto vrijeme, ali uvijek unutar onih 12 sati odstupanja. Menstruacija mi je redovna, libido normalan, mucnina nemam. Sve mi se, po tim cinjenicama, cini u redu. Sa svojim deckom imam spolne odnose pri kojima on ejakulira u mene. Ono sto me muci je moj trbuh. Inace, vitka sam djevojka i redovno se bavim sportom. Ali zadnjih desetak dana mi je donji dio trbuha izrazito nadut, izbocen je i cvrst. Izgleda poput trudnicinoga trbuha u 3. ili 4. mjesecu trudnoce. Stolicu imam svakodnevno, ali oskudno u odnosu na inace. Teoretski, mislim da ne bi trebala biti trudna, ali mi se i ta misao stalno mota po glavi. Sto vi mislite-sto bi mogao biti uzrok takvoj nadutosti (ili sto li je vec) i da li sam mozda trudna?
Unaprijed zahvaljujem happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.04.2008. 12:45

Oduševljavaju me ova pitanja "šta mislite jesam li trudna" happy. Ne mogu ja to znati bez pregleda, jer simptomi, apsolutno svi, su nepouzdani. Dakle, po milionti put isti savjet - ako vas muči mogućnost trudnoće napravite test pa će biti jedna briga manje. A ako nije trudnoća, nadutost može biti iz puno drugih razloga, pa ako vas to baš muči posjetite svog doktora opće prakse.

azalea

13.04.2008. 23:10

bejbe : samo bih se nadovezala da mene isto muči taj problem. to je počelo nakon 2 mjeseca uzimanja yasmina i još uvijek traje,takodjer jako puno štucam i općenito imam osjećaj da mi je trbuh kao balon.eto neznam razlog ali mislim da nemam razloga za zabrinutost happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.04.2008. 09:35

I ja mislim da nemate razloga za zabrinutost happy. Hvala na komentaru, vjerujem da je zabrinutim pacijenticama lakše kad čuju da i drugi imaju slične simptome.

bejbe

15.04.2008. 09:25

Hvala Vam. happy
Ma i ja sam uvjerena da nemam razloga biti zabrinuta zbog trudnoce, ali moja paranoicna psiha mi to uporno zeli pokvariti.
Jos samo par pitanja, da za ubuduce znam happy
-Ukoliko se pilule piju redovito i mjesecnica je redovita-postoji li ipak sansa da trudnoca postoji?
-Da li je bitno da se pilule piju uvijek u isto vrijeme ili je u redu piti ih npr. uvijek tokom popodneva i sl.?
-Kako ublaziti zadrzavanje vode u tijelu uzrokovano pilulama?
Jos jednom, unaprijed hvala big-smile

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.04.2008. 11:35

Ne postoji.
Tijekom 3-4 sata razmaka je u redu.
Izbjegavajte masnu, slanu i začinjenu hranu.