Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

NiB

07.02.2006. 09:45

Prije godinu i nešto prilikom stolice počeo sam opažati tragove krvi, međutim stolica nije bila krvava već se krv javljala oko rektalnog otvora. Nemam nikakvih bolova, opazio sam neku malo oteklinu koja se povuće. Krvarenje se ne dešava samo od sebe već samo kod stolice i to ne uvijek. Užasno bi mi bilo neugodno ići na pregled, pa molim savjet. Hvala!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.02.2006. 16:42

Moj savjet je otiđite na pregled kirurgu/proktologu.
Već sam više puta naglasio da je nemoguće i protiv zakona liječničke struke postavljati dijagnoze samo na osnovi opisa simptoma bolesnika, a bez neposrednog pregleda.

bice

24.03.2008. 17:55

molim vas za savet ,sta bi moglo da ukazuje , na koje bolesno stanje pojave crne stolice i koja ispitivanja trebalo bi da se urade Radi se o problem mom ocu koji takoge ima anemiju milsim da je uzrok anemije crna stolica.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.03.2008. 20:45

Crna stolica, melena, je najčešće uzrokovana krvarenjem iz propbavnog trakta, od jednjaka preko želuca i tankog crijeva do debelog i završnog crijeva. To krvarenje dovodi i do gibitka krvi i anemije. Kod vašeg oca svakakao je nužno pregledati čitavi probavni trakt da se nađe mjesto krvarenja i utvrdi priroda procesa koja do krvarenja dovodi. Na žalost to je najčešće tumor. Odvedite oca na pregled specijalistu gastroeneterologu.