Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvava stolica


Autor Poruka

fikus

05.10.2009. 16:00

Imam 25.god.
Majka sam dvoje djece i pri porodima sam dobijala hemeroide koji bi nakon nanošenja FAKTU masti, par puta, nestali. Bilo je to jako bolno... i mislim da znam šta su hemeroidi.
Već mjesec dana u svojoj stolici primjećujem često krv...nekada u velikim količinama,a nekada jedva da se primjeti...Tješe me da su to unutarnji hemroidi i da će proći...Al...za moj pojam to već predugo i prečesto traje. Krv je nekada crvene boje a nekada tamno crvene i kao obložena nekim slojem kao "providna folija". Bol ne osjetim...pa mi je nejasno šta bi to moglo biti....Doktoru planiram otići ali mislim i tješim se da će to prestati i da neću imati potrebu...Molim Vaše mišljenje

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

08.11.2009. 20:10

Pojava krvi u stolici svakako je ozbiljan problem. Na žalost jedan od mogućih uzroka pojave krvi u stolici može biti i tumor. Zbog toga vam savjetujem da odlazak liječniku ne odlažete već odmah otiđite na pregled. Svakako će biti potrebna rektoskopija, a najvjerojatnije i kolonoskopija.

fikus

14.12.2009. 14:35

Hvala Vam na odgovoru...

U međuvremenu sam smogla hrabrosti i otišla kod dr. na pregled...Nije bi nimalo prijatan, al što se mora , mora se...
Na samom početku pregleda dr. mije vidio ranu(čini mi se fisura da je on naziva blunk )iz koje je i tokom pregleda tekla krv
Također mi je ustanovio hemeroide III stupnja...Prporucio mi je da 15 dana budem na dijeti i jedem vlaknastu hranu te da koristim planinski čaj svakodnevno i faktu čepiće.
Također mi je rekao da se takvoj rani daje rok 20 dana da se zamiri, te ako to ne uspije da će je morati operacijom ukloniti!!! Pridrzavala sam se njegovih uputa i nakon par dana terapije krv je nestala... za15-ak dana isla sam na kontrolu i rektroskopiju...gdje je ustanovio da se rana zamirila..pokorila, a hemeroidi su tada bili II stupnja.
Tada mi je rekao da bi on uradio i kolonoskopiju iako je to dao meni na volju....ja se sada mislim i
pitam vas , šta vi mislite ima li potrebe za još to
Strah me je jer mi je i rektroskopija bila bolna i nije bas išlo glat..oduzio se pregled zbog moje ukočenosti...
Sada imam stolicu svaki dan ali uz pomoć planinskog čaja...čim njega ne koristim..oduži se i bude mučna...


Unaprijed vam zahvaljujem i srdacno Vas pozdravljam!!!!!!!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

01.01.2010. 17:00

Kolonoskopija bi svakako bila preporučljiva, premda, obzirom na vašu mladost ne bi trebalo očekivati nikakavih tumora. Krvarenje je moguće i iz polipa, a to se kolonoskopijom jednostavno rješava.