Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polipi i operacija


Autor Poruka

maxima

21.04.2009. 12:05

Postovanje,

moj je otac prije izvjesnog vremena operiran (zbog polipa) medjutm na pretragama, sada nekoiko mjeseci nakon operacije rekli su mu da nisu mogli odstraniti polipe na nacin na koji su to radili i da sada on mora na jos jednu operaciju.
Je li to uobicajeni nacin na koji se postupa sa polipima?

Hvala na odgovoru

M.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

21.04.2009. 22:30

Polipe se dosta često ne uspije odstraniti u potpunosti prvim zahvatom. Pretpostavljam da je to bila kolonoskopija. Zahvat se tada ponavlja, a ne rijetko se mora učiniti i operacija na otvorenom trbuhu.

maxima

22.04.2009. 10:40

Ne nije bila kolonoskopija. Bila je operacija. Mom ocu su rezali trbuh i napravili "kombiniranu" operaciju, kolonoskopiju sa cupanjem medjutim nakon ponovljene kolonoskopije , dva mjeseca nakon operacije receno mu je da treba ici na jos jednu operaciju (klasicnu) jer da nisu otklonjeni svi polipi.

Za polipe je receno da nisu kancerogeni. Meni je zao sto Vam ne mogu dati vise nformacija, ali to je sve sto sam ja cula od njega (tate).

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.05.2009. 18:00

Premda je bila kombinirana operacija, ali se ipak radilo o poštednom zahvatu te nije bilo moguće odstraniti sve polipe. Svakako bih preporučio odstranjenje svih polipa. Naime, ako polipi sada i nisu kancerozno promijenjeni, gotovo svi polipi se kacerozno promijene za nekoliko godina.