Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polipi već 10 god


Autor Poruka

Adrijana

27.04.2009. 17:45

Moja mama ima 52 god te je sklona cistama, miomima, polipima... na raznim organima sa svime se uspješno bori pa tako i sa polopima na debelom crijevu koje svake cca 2 god odstranjuje kolonoskopijom. Međutim ove godine su joj se pojavili jaki unutarnji i vanjski hemoroidi koji dosta često pucaju. Korist faktu čepiće i mast, pila je u 2 navrata Pilex kapsule od 14 kom i ništa da se smiri. U zadnjih 5 dana kad god ima stolicu pojavljuje joj se veća kolićina svježe krvi, ali moram napomenuti da je njena stolica uvijek rijetka tako da se nikad ne napreže. Na zadnjoj kolonoskopiji je bila prije 2 mj i bio je smo jedan polip tako da je ona sada zabrinuta i nezna što da radi. Da li da ide na odstranjenje tj. podvezivanje hemoroida ili nešto drugo? Koliko je to sigurno? Molim vas vaš savjet. Unaprijd hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.05.2009. 22:40

Jedini učinkovit način liječenja hemeroida je operacija. Prema tome svakako joj preporučam da se podvrgne operacijskom liječenju hemeroida.