Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi sa stolicom


Autor Poruka

smiley2805

14.04.2009. 20:25

Poštovani, molila bih vas pomoć oko sljedećeg.. u zadnje vrijeme imam popriličnih poteškoća sa probavom, a posebice stolicom. Naime, primjetila sam da sam većinu vremena napuhana (neovisno o obrocima), da mi crijeva rade dosta bučno, da me gotovo svaki obrok potjera na toalet. Ima pak i dana kad uopće nemam stolicu i prisiljena sam koristiti biljne preparate (Ortisan) kako bih istu imala, da kada imam stolicu ista varira od poprilično tvrde do iznimno mekane (ponekad čak i proljev koji traje po dan dva neovisno što sam objedovala). Također, oko stolice je nekakva sluz i to u obilnijim količinama, ali svejedno imam poteškoća da onda kad imam tvrdu dođe do krvarenja. Kako se ovo krvarenje događa samo kad mi je stolica neizmjerno tvrda, a nisam primjetila da se isto događa kad je normalna ili mekana, pretpostavljam da se radi o puknuću kapilare ili slično. Ono što me zanima jest, na koji način da dovedem probavu u red, da mi stolica bude normalna, a ne da proživljavam traume svaki put kad odlazim na toalet u strahu da li ću opet krvariti ili ne? Unatrag 6 mjeseci koristim EVRA kontracepcijske flastere, da li je moguće da su ovo kontraindikacije na njihovo korištenje? Srdačan pozdrav

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.04.2009. 22:45

Jedini savjet koji vam mogu dati je da otiđete gastroenterologu na pregled. Također bih vam preporučio da se oko kontracepcijskih flastera posavjetujete s ginekologom koji vam uh je preporučio.