Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrijeme odobrenja lijeka


Autor Poruka

zanovidan

25.10.2009. 04:05

Poštovani doktore!

Moj otac u dobi od 52 godine operirao je prije mjesec dana rak debelog crijeva sa sumnjom na meta promjene na jetri. PHD je pokazao Dukes B.
Javio se na onkologiju u KBC Rebro. Doktor mu je propisao terapiju Avasti i irinotekan. Kakva je ta terapija? Vidjela sam na nekim postovima gdje ste Vi davali odgovore da je kombinacija terapije sa avastinom, irinotekan, 5-ffuorouracil i leukovorin.Zahtjev je prošao na liječnikom povjerenstvu.Zanima me hoće li biti problema za odobrenje na HZZO? Koje vrijeme je predviđeno za početak terapije? Koliko traje ta procedura oko lijekova?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.12.2009. 22:45

Kombinacija imunoterapije(Avastin) i kemoterapije(irinotekan, 5-fluorouracil i leukovorin) je trenutno najmodernija i najučinkovitija kombinacija za liječenje karcinoma debelog crijeva s metastazama. Ako je zahtjev odobren od bolničkog povjerenstva, tada niti na HZZO-u neće biti problema. Liječenjem Avastinim ne smije se početi najmanje 6 tjedana nakon operacije jer bi moglo doći do problema sa zarastanjem postoperacijskih rana. Postupak ne traje dugo, obično tjedan do dva.