Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u lijevoj dojci,18.god


Autor Poruka

spasime33

21.02.2009. 13:25

dobar dan. ovako,meni je sve ovo novo, imam 18 god, i u zadnjih par mjeseci mi se pocela pojavljivati jaka bol u lijevoj dojci. uvijek do sada je postojala bol pred menstruaciju,ali u obje dojke,a sada samo u lijevoj; desna je samo malo osjetljiva,puno manje nego prije,i to samo par dana pred menstruaciju (a do tada je to bilo tjedan ili vise prije). kako to traje samo par mjeseci,dobro se sjecam svih detalja; prvi mjesec,kad se to tek pojavilo, pred onu prvu mengu, je bol trajala cijelih mjesec dana,do druge menstruacije, a poslije je pocela popustati,odnosno prestajala bi par dana nakon menge da bi se mozda tjedan dana poslije opet pojavila-kao pred novu mengu.
a opcenito o tome kakva mi je dojka- bolna,povecala se,netecena, kad je primim u ruku osjetim veliku kvrgu,kao kuglu,velicine sake i kad je stisnem imam osjecaj kao da ce puci.desna je ista kao prije,zapravo i u njoj osjetim to tkivo,tu kuglu, ali je mekana i ne boli, i po povrsini je glatka, dok je lijeva sva kvrgava,neravne povrsine s udubljenjima.
brine me to, mozda mi grudi samo rastu,ali zasto onda samo lijeva, i zasto boli toliko?
unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

23.02.2009. 19:25

Otiđite što prije liječniku na pregled. Moglo bi se raditi o upali lijeve dojke.