Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ca mammae I.


Autor Poruka

irenka

17.12.2008. 19:10

Poštovani, molim Vaše mišljenje o liječenju i preživljavanju bolesti za majku 62.g.,
DG:Ca mammae I.dex inop,st post biops probatoria (24.11.08.) ,
Ca mammae I.sin cum meta axillae I.sin,
Meta pulmonum et hepatis i.o.
16.12.08.:
PHD biopsije desne dojke:CDI,hist i nukl.gradusII,ER poz>80%,PgR negativan,HER2 neu +++ na svim tm stanicama.
Citol.punkcija DLK lijeve dojke:karcinom.
Cit.punk.lijeve aksile:meta karcinom,
Scintigrafija kosti:patol.nakupljanje aktivnosti u TH 8,9,10, i L2 i 5,te i I,IX,i X desno rebro.
MSCT toraksa: oba plućna krila s brojnim nodoznim infiltratima do 9 mm, u lijevoj bazi znaci karcinomatozne limfangioze,desna plućna baza s infiltratom osobitosti pneumonije,prednji gornji medijastinum ispred k.žila nepravilan konglomerat 41x28 mm odgovara meta I.čvorovima.MSCT abdomena: u jetri u VII segmentu 16mm te u VIII segmentu 25 mm velika hipodenozna lezija osobitosti sekundarizama.
LEVF:75%.
UZV abdomena:pleuralni izljev desno,rubno izražena hipoehogena nodozna lezija u centr.dijelu desnog režnja do 35x40 mm,temeljito susup za meta
.Rtg plućaomgbostrano u plućnom parenhimu multipli ovalni nodusi do 12 mm,temeljiti susup za intrapulmonalnu propagaciju osnovne bolesti.
CA 15-3:38.8.
Hvala.




Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.12.2008. 23:25

Na žalost, kod vaše se majke radi o vrlo uznapredovalom visoko zloćudnom tumoru dojke s metastastazam u plućima, jetri i kostima. Izgledi veše majke su vrlo loši. U ovoj fazi karcinoma dojke izliječenje nije moguće, a izgledi da preživi godinu dana su vrlo mali oko 25%-30%. Liječenjem kemoimunoterapijom koja sadržava paklitaksel i trastuzumab("Herceptin"blunk ti bi se izgledi popravili na oko 60%. Također je moguće primijeniti i kemoterapiju koja sadržava antracikline i taksane, ali ne istovremeno s trastuzumab-om. Međutim, da li će kod vaše majke biti moguće primijeniti liječenje kemoterapijom ovisi o općem stanju njezinog organizma i funkciji jetre i pluća, budući kemoterapija ima teške toksične nuspojave koje u bolesnika u općem lošem stanju mogu biti kobne.
Ukoliko ne bi bilo moguće provesti kemoimunoterapiju, moguće je provesti hormonoterapiju aromataza inhibitorima(anastrazol, letrozol ili eksmestan) koji imaju znatno manjer nuspojava, ali su i manje djelotvorni od kemoimunoterapije.