Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Carcinom Ductale Invasivum mammaegr2 - majka 56 godina


Autor Poruka

01.04.2008. 20:45

Postovani,

Majka mi je imala operaciju na desnoj dojci i ustanovljeno je slijedece:


Carcinom Ductale Invasivum mammaegr2 (tumorni cvor 2x1.8x1.5) unutar tumora DCIS i dosta calcifikata. Pregledano 12 limf cvorova svi bez tumorske imflitracije –
status hormonskih receptora ER +++, PR ++ HER2 status negativan.

Diagnoza - Obrada nije pokazala diseminaciju bolesti.

Radi velicine tumora i mladje ziv dobi – terapija Incijalnom Adjuvantnom Kemoterapijom. Ajduventnom Radio Terapijom i Adjuventnom Hormonskom Terapijom.

DG – CA mamelat DEX T1NO MO stadij 1

Molim vas da mi kazete koliko je ovo ozbiljno, kakve su posljedice i njena buducnost.

Nije joj odstranjena doka.

Hvala

07.04.2008. 10:00

Postovani doktore,

Unaprijed bi zelio zahvaliti vam se na nadanom odgovoru. Majka mi sutra zapocinje sa kemoterapijom i jako je uznemirena zbog toga. Sto mi savjetujte kao dodatak prehrani za bolje podnosenje terapije. Redovito i svakodnevno uzima svjezi sok od cikle, i ostalog voca i povrca.

Molim vas da mi odgovorite i na prethodno postavljeno pitanje. Znam da ovo nije jedino ptanje na portalu, ali vam se unaprijed zahvaljujem na vremenu!

Srdacan pozdrav.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.04.2008. 18:55

Kod vaše majke radi se o zloćudnom tumoru dojke u klničkom stadiju I, dakle o početnom stadiju. Izgledi su joj dosta dobri. Izgledi su 85% da preživi 10 godina bez ikakvog liječenja. Uz predloženo joj liječenje tiće se izgledi povećati za daljnjih 4-5%. Kemoterapija treba sadržavati antracikline. Savjete za olakšanje i liječenje mučnima i povraćanja naći ćete na "site-u" www.sprijecite.org.